zamknij

Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i duszoną młodą marchewka

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszny początek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSCarpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i duszoną młodą marchewka

Składniki

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 100 g parmezanu w kawałku
  •  oliwa
  • 2 łyżki masła
  •  pieprz ziarna
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Polędwicę owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki. Polędwicę mrozimy 2 godziny na pół twardo, dzięki zmrożeniu będzie łatwiej ją kroić w cienkie plastry.
  • Marchewkę płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy, odcinamy liście i łodygi pozostawiając końcówkę około 2 cm.
  • Marchewkę przekrawamy wzdłuż na pół i wkładamy do worka.
  • Po zapakowaniu próżniowym wkładamy do piekarnika i gotujemy używając funkcji Souse vide dobierając ustawienia z wyświetlacza na urządzeniu.
  • Polędwicę wyjmujemy z zamrażarki i kroimy ostrym nożem na cieniutkie plasterki układamy na talerz, obok plasterków układamy marchewkę.
  • Potrawę skraplamy oliwą delikatnie posypujemy pieprzem i startym na grube wiórki parmezanem.

 

Galeria foto (9)

Carpaccio z polędwicy wołowej

  • Carpaccio z polędwicy wołowej (1)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (1)(1 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (2)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (2)(2 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (3)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (3)(3 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (4)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (4)(4 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (5)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (5)(5 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (6)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (6)(6 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (7)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (7)(7 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (8)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (8)(8 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (9)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (9)(9 z 9) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

tvnpix