zamknij

Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i duszoną młodą marchewka

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszny początek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSCarpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i duszoną młodą marchewka

Składniki

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 100 g parmezanu w kawałku
  •  oliwa
  • 2 łyżki masła
  •  pieprz ziarna
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Polędwicę owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki. Polędwicę mrozimy 2 godziny na pół twardo, dzięki zmrożeniu będzie łatwiej ją kroić w cienkie plastry.
  • Marchewkę płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy, odcinamy liście i łodygi pozostawiając końcówkę około 2 cm.
  • Marchewkę przekrawamy wzdłuż na pół i wkładamy do worka.
  • Po zapakowaniu próżniowym wkładamy do piekarnika i gotujemy używając funkcji Souse vide dobierając ustawienia z wyświetlacza na urządzeniu.
  • Polędwicę wyjmujemy z zamrażarki i kroimy ostrym nożem na cieniutkie plasterki układamy na talerz, obok plasterków układamy marchewkę.
  • Potrawę skraplamy oliwą delikatnie posypujemy pieprzem i startym na grube wiórki parmezanem.

 

Galeria foto (9)

Carpaccio z polędwicy wołowej

  • Carpaccio z polędwicy wołowej (1)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (1)(1 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (2)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (2)(2 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (3)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (3)(3 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (4)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (4)(4 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (5)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (5)(5 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (6)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (6)(6 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (7)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (7)(7 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (8)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (8)(8 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (9)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (9)(9 z 9) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix