zamknij

Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i duszoną młodą marchewka

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszny początek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSCarpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i duszoną młodą marchewka

Składniki

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 100 g parmezanu w kawałku
  •  oliwa
  • 2 łyżki masła
  •  pieprz ziarna
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Polędwicę owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki. Polędwicę mrozimy 2 godziny na pół twardo, dzięki zmrożeniu będzie łatwiej ją kroić w cienkie plastry.
  • Marchewkę płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy, odcinamy liście i łodygi pozostawiając końcówkę około 2 cm.
  • Marchewkę przekrawamy wzdłuż na pół i wkładamy do worka.
  • Po zapakowaniu próżniowym wkładamy do piekarnika i gotujemy używając funkcji Souse vide dobierając ustawienia z wyświetlacza na urządzeniu.
  • Polędwicę wyjmujemy z zamrażarki i kroimy ostrym nożem na cieniutkie plasterki układamy na talerz, obok plasterków układamy marchewkę.
  • Potrawę skraplamy oliwą delikatnie posypujemy pieprzem i startym na grube wiórki parmezanem.

 

Galeria foto (9)

Carpaccio z polędwicy wołowej

  • Carpaccio z polędwicy wołowej (1)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (1)(1 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (2)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (2)(2 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (3)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (3)(3 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (4)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (4)(4 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (5)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (5)(5 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (6)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (6)(6 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (7)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (7)(7 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (8)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (8)(8 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (9)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (9)(9 z 9) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

tvnpix