zamknij

Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i duszoną młodą marchewka

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszny początek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSCarpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i duszoną młodą marchewka

Składniki

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 100 g parmezanu w kawałku
  •  oliwa
  • 2 łyżki masła
  •  pieprz ziarna
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Polędwicę owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki. Polędwicę mrozimy 2 godziny na pół twardo, dzięki zmrożeniu będzie łatwiej ją kroić w cienkie plastry.
  • Marchewkę płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy, odcinamy liście i łodygi pozostawiając końcówkę około 2 cm.
  • Marchewkę przekrawamy wzdłuż na pół i wkładamy do worka.
  • Po zapakowaniu próżniowym wkładamy do piekarnika i gotujemy używając funkcji Souse vide dobierając ustawienia z wyświetlacza na urządzeniu.
  • Polędwicę wyjmujemy z zamrażarki i kroimy ostrym nożem na cieniutkie plasterki układamy na talerz, obok plasterków układamy marchewkę.
  • Potrawę skraplamy oliwą delikatnie posypujemy pieprzem i startym na grube wiórki parmezanem.

 

Galeria foto (9)

Carpaccio z polędwicy wołowej

  • Carpaccio z polędwicy wołowej (1)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (1)(1 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (2)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (2)(2 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (3)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (3)(3 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (4)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (4)(4 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (5)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (5)(5 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (6)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (6)(6 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (7)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (7)(7 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (8)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (8)(8 z 9) Fot. BBS
  • Carpaccio z polędwicy wołowej (9)
    Carpaccio z polędwicy wołowej (9)(9 z 9) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix