zamknij

Cebula i fenkuł w winnej marynacie

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Warzywa grillowane
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSCebula i fenkuł w winnej marynacie

Składniki

  • 3  bulwy fenkułu
  • 3  czerwone cebule
  • 2  białe cebule
  • 200 ml  półsłodkiego białego wina
  • 1/3 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki  kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki  oregano
  • 3 łyżki  oliwy
  •  sól, pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Fenkuł i cebulę przekrój wzdłuż na połówki, oliwę zmieszaj z ziołami i skrop warzywa.
  • Grilluj na ogrodowym grillu na blaszce lub w tackach aluminiowych, przewracając i od czasu do czasu skrapiając winem.
  • Zakończ grillowanie, gdy warzywa będą miękkie, ale jeszcze odrobinę kruche.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pytam tylko dlaczego stosujecie jakieś dziwaczne nazwy,które absolutnie nie brzmią po polsku.-fenkuł to po prostu koper włoski,nie rozumiem tej idiotycznej pogoni za obcym nazewnictwem

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      tvnpix