Cebula i fenkuł w winnej marynacie
Przepis
przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiWarzywa grillowane
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 3 bulwy fenkułu
- 3 czerwone cebule
- 2 białe cebule
- 200 ml półsłodkiego białego wina
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki oregano
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
0
2
Sposób przygotowania:
- Fenkuł i cebulę przekrój wzdłuż na połówki, oliwę zmieszaj z ziołami i skrop warzywa.
- Grilluj na ogrodowym grillu na blaszce lub w tackach aluminiowych, przewracając i od czasu do czasu skrapiając winem.
- Zakończ grillowanie, gdy warzywa będą miękkie, ale jeszcze odrobinę kruche.
Zainspiruj nas
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
pytam tylko dlaczego stosujecie jakieś dziwaczne nazwy,które absolutnie nie brzmią po polsku.-fenkuł to po prostu koper włoski,nie rozumiem tej idiotycznej pogoni za obcym nazewnictwem
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.