zamknij

Cebule nadziewane pumperniklem z rodzynkami

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Pomysł na efektowną kolację
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsCebule nadziewane pumperniklem z rodzynkami

Składniki

  • 6 średnich cebul jednakowej wielkości
  • 100 ml rumu lub innego alkoholu (lub mocnej, czarnej herbaty)
  • garść rodzynek
  • 1 pumpernikiel
  • 250 ml mleka do namoczenia chleba
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki  masła
  • do smaku sól i pieprz (świeżo zmielone)
0
0

Sposób przygotowania:

  • Rodzynki zalej alkoholem lub herbatą, chleb namocz w mleku, odstaw.
  • Z cebuli zdejmij brązową łupinę, gotuj ok. 5 minut w osolonej wodzie, następnie zetnij końce i delikatnie wydrąż środkową część. Środki cebul pokrój, zarumień na łyżce masła doprawiając solą i pieprzem.
  • Rodzynki i chleb odsącz i przełóż do przygotowanej cebuli. Farsz wymieszaj i napełnij nim wydrążone cebule. Po wierzchu posmaruj masłem i zarumień w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (około 15 minut).

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Przepis przygotował Michał Muskała - pasjonat kulinariów, półfinalista pierwszej edycji programu "MasterChef", bloger: aromatyczny.com.


 

 

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Co znaczy 1 pumpernikiel? Jedna kromka, czy jedno opakowanie? I co należy zrobić z jajkiem?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      tvnpix