zamknij

Cebule nadziewane pumperniklem z rodzynkami

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Pomysł na efektowną kolację
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsCebule nadziewane pumperniklem z rodzynkami

Składniki

  • 6 średnich cebul jednakowej wielkości
  • 100 ml rumu lub innego alkoholu (lub mocnej, czarnej herbaty)
  • garść rodzynek
  • 1 pumpernikiel
  • 250 ml mleka do namoczenia chleba
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki  masła
  • do smaku sól i pieprz (świeżo zmielone)
0
0

Sposób przygotowania:

  • Rodzynki zalej alkoholem lub herbatą, chleb namocz w mleku, odstaw.
  • Z cebuli zdejmij brązową łupinę, gotuj ok. 5 minut w osolonej wodzie, następnie zetnij końce i delikatnie wydrąż środkową część. Środki cebul pokrój, zarumień na łyżce masła doprawiając solą i pieprzem.
  • Rodzynki i chleb odsącz i przełóż do przygotowanej cebuli. Farsz wymieszaj i napełnij nim wydrążone cebule. Po wierzchu posmaruj masłem i zarumień w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (około 15 minut).

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Przepis przygotował Michał Muskała - pasjonat kulinariów, półfinalista pierwszej edycji programu "MasterChef", bloger: aromatyczny.com.


 

 

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Co znaczy 1 pumpernikiel? Jedna kromka, czy jedno opakowanie? I co należy zrobić z jajkiem?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      tvnpix