zamknij

Cebule nadziewane pumperniklem z rodzynkami

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Pomysł na efektowną kolację
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: DDTVN/East NewsCebule nadziewane pumperniklem z rodzynkami

Składniki

  • 6 średnich cebul jednakowej wielkości
  • 100 ml rumu lub innego alkoholu (lub mocnej, czarnej herbaty)
  • garść rodzynek
  • 1 pumpernikiel
  • 250 ml mleka do namoczenia chleba
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki  masła
  • do smaku sól i pieprz (świeżo zmielone)
0
0

Sposób przygotowania:

  • Rodzynki zalej alkoholem lub herbatą, chleb namocz w mleku, odstaw.
  • Z cebuli zdejmij brązową łupinę, gotuj ok. 5 minut w osolonej wodzie, następnie zetnij końce i delikatnie wydrąż środkową część. Środki cebul pokrój, zarumień na łyżce masła doprawiając solą i pieprzem.
  • Rodzynki i chleb odsącz i przełóż do przygotowanej cebuli. Farsz wymieszaj i napełnij nim wydrążone cebule. Po wierzchu posmaruj masłem i zarumień w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (około 15 minut).

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Przepis przygotował Michał Muskała - pasjonat kulinariów, półfinalista pierwszej edycji programu "MasterChef", bloger: aromatyczny.com.


 

 

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Co znaczy 1 pumpernikiel? Jedna kromka, czy jedno opakowanie? I co należy zrobić z jajkiem?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      tvnpix