zamknij

Cebulowe racuszki na kefirze

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
z łososiem, kremowym serkiem, kiełkami, marynowanymi buraczkami i chrzanem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsCebulowe racuszki na kefirze

Składniki

  • 100 g mąki pełnoziarnistej
  • 180 g kefiru lub jogurtu naturalnego
  • garść szczypiorku, drobno posiekanego
  • 1 mała cebula, starta na drobnej tarce
  • odrobina gazowanej wody
  • szczypta soli morskiej
  • 100 g łososia (pieczonego/smażonego/wędzonego)
  • 1 opakowanie naturalnego serka homogenizowanego lub śmietankowego
  • 1 garść kiełków brokuła
  • kilka małych, marynowanych buraczków ze słoika, pokrojonych na ćwiartki
  • 2 łyżki chrzanu
  • garść roszponki
0
0

Sposób przygotowania:

  • W dużej misce wymieszaj ze sobą składniki na racuszki czyli mąkę, kefir/jogurt naturalny, posiekany szczypiorek, startą cebulę, sól, pieprz i odrobinę gazowanej wody.
  • Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję.
  • Rozgrzej teflonową patelnię i za pomocą małej chochelki wylej średniej wielkości porcje ciasta.
  • Kiedy na powierzchni zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza, małą szpatułką przewróć racuszki na drugą stronę i smaż jeszcze przez chwilę.
  • Przełóż racuszki na duży talerz lub efektowną deskę. Dodaj wędzony łosoś z kremowym serkiem z kiełkami brokuła lub chrzan na roszponce z marynowanym buraczkiem.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

tvnpix