zamknij

Cebulowe racuszki na kefirze

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
z łososiem, kremowym serkiem, kiełkami, marynowanymi buraczkami i chrzanem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsCebulowe racuszki na kefirze

Składniki

  • 100 g mąki pełnoziarnistej
  • 180 g kefiru lub jogurtu naturalnego
  • garść szczypiorku, drobno posiekanego
  • 1 mała cebula, starta na drobnej tarce
  • odrobina gazowanej wody
  • szczypta soli morskiej
  • 100 g łososia (pieczonego/smażonego/wędzonego)
  • 1 opakowanie naturalnego serka homogenizowanego lub śmietankowego
  • 1 garść kiełków brokuła
  • kilka małych, marynowanych buraczków ze słoika, pokrojonych na ćwiartki
  • 2 łyżki chrzanu
  • garść roszponki
0
0

Sposób przygotowania:

  • W dużej misce wymieszaj ze sobą składniki na racuszki czyli mąkę, kefir/jogurt naturalny, posiekany szczypiorek, startą cebulę, sól, pieprz i odrobinę gazowanej wody.
  • Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję.
  • Rozgrzej teflonową patelnię i za pomocą małej chochelki wylej średniej wielkości porcje ciasta.
  • Kiedy na powierzchni zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza, małą szpatułką przewróć racuszki na drugą stronę i smaż jeszcze przez chwilę.
  • Przełóż racuszki na duży talerz lub efektowną deskę. Dodaj wędzony łosoś z kremowym serkiem z kiełkami brokuła lub chrzan na roszponce z marynowanym buraczkiem.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix