zamknij

Champion cyklistów

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Niebanalna szarlotka
Ugotowałem to!46
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHChampion cyklistów

Składniki

  • 1 szklanka  kaszy (kasza manna)
  • 1 szklanka  mąki
  • 2 łyżki drobnego, brązowego cukru
  • 1 opakowanie wanilii lub cukru waniliowego
  • 12  soczystych jabłek
  • 1 opakowanie lodów waniliowych lub malaga
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 kostka masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
0
24

Sposób przygotowania:

  • Cukier, kaszę manną i mąkę wymieszaj, dodaj jedną łyżeczkę proszku do pieczenia, wanilię a następnie podziel na trzy części.
  • Jabłka zetrzyj na grubej tarce. Formę do ciast wyłóż papierem do pieczenia, brzegi formy posmaruj masłem.
  • Następnie wykładaj gotową masę na przemian ze startymi jabłkami tak, aby ostatnią warstwą była masa, którą należy posypać dwiema łyżkami brązowego cukru i pokrojonym masłem.
  • Ciasto piecz w temperaturze 180ºC przez około godzinę. Upieczone ciasto pokrój i podaj z gałką lodów.
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

kasza surowa czy gotowana?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Jest to znany przepis na szarlotkę sypaną. Kaszki nie gotuje się.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Czy miara kaszy jest po ugotowaniu jej?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Witam.
              Mam jeszcze pytanie czy nie dodajemy jajek?
              Ta masa jest sucha?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Tak jest sucha, pod wpływem masełka i soku z jabłek to wszystko się ładnie połączy :)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • Tak jest sucha, pod wpływem masełka i soku z jabłek to wszystko się ładnie połączy :)
                      • rozwiń

                      to sie nie dodje?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Atletyczny kurczak Przepis 20

                          Atletyczny kurczak

                          Pomysł na lekkie drugie danie

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                          Wiśniowy drift Przepis 102

                          Wiśniowy drift

                          Sernik z sosem wiśniowym

                          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                          Knedle ze śliwkami

                          Przepis na słodki obiad

                          Pudding z bagietki Przepis 17

                          Pudding z bagietki

                          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                          Sarna w wielkim mieście

                          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                          Gulasz z kopytkami Przepis 197

                          Gulasz z kopytkami

                          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                          tvnpix