zamknij

Champion cyklistów

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Niebanalna szarlotka
Ugotowałem to!46
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHChampion cyklistów

Składniki

  • 1 szklanka  kaszy (kasza manna)
  • 1 szklanka  mąki
  • 2 łyżki drobnego, brązowego cukru
  • 1 opakowanie wanilii lub cukru waniliowego
  • 12  soczystych jabłek
  • 1 opakowanie lodów waniliowych lub malaga
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 kostka masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
0
24

Sposób przygotowania:

  • Cukier, kaszę manną i mąkę wymieszaj, dodaj jedną łyżeczkę proszku do pieczenia, wanilię a następnie podziel na trzy części.
  • Jabłka zetrzyj na grubej tarce. Formę do ciast wyłóż papierem do pieczenia, brzegi formy posmaruj masłem.
  • Następnie wykładaj gotową masę na przemian ze startymi jabłkami tak, aby ostatnią warstwą była masa, którą należy posypać dwiema łyżkami brązowego cukru i pokrojonym masłem.
  • Ciasto piecz w temperaturze 180ºC przez około godzinę. Upieczone ciasto pokrój i podaj z gałką lodów.
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

kasza surowa czy gotowana?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Jest to znany przepis na szarlotkę sypaną. Kaszki nie gotuje się.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Czy miara kaszy jest po ugotowaniu jej?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Witam.
              Mam jeszcze pytanie czy nie dodajemy jajek?
              Ta masa jest sucha?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Tak jest sucha, pod wpływem masełka i soku z jabłek to wszystko się ładnie połączy :)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • Tak jest sucha, pod wpływem masełka i soku z jabłek to wszystko się ładnie połączy :)
                      • rozwiń

                      to sie nie dodje?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Ryba w curry Przepis 15

                          Ryba w curry

                          Indie na talerzu

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          Przysmak młodości Przepis 137

                          Przysmak młodości

                          Kanapka idealna!

                          Tatar ze śledzia
                          Przepis 13

                          Tatar ze śledzia

                          Rybna poezja na kromce pumpernikla

                          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                          Chrupiące płatki owsiane

                          Pyszne i proste śniadanie

                          Szaszłyki wyborne Przepis 59

                          Szaszłyki wyborne

                          Nie tylko na sezon grillowy

                          Śledzie Kasi Klich
                          Przepis 34

                          Śledzie Kasi Klich

                          Śledź o korzennym posmaku

                          Grillowany ser halloumi Przepis 41

                          Grillowany ser halloumi

                          Najlepszy podany z figami i orzechami

                          tvnpix