zamknij

Cheeseburger

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Przepis od "myszkagotuje"
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotuje.blogspot.comCheeseburger

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 ogórki kiszone
  •  musztarda
  •  ketchup
  • plasterki sera żółtego
  • w zależności od ilości osób bułki do hamburgerów
  • do smaku sól, pieprz
  •  olej
  •  bułka tarta
  • do namoczenia kajzerki i mleko
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • 1 duża cebula
  • 1 dodatkowo cebula
0
1

Sposób przygotowania:

  • Kotlety: Kajzerkę namaczaj w mleku. Do mielonego mięsa ścieraj na tarce o grubych oczkach cebulę. Dodaj jajko.
  • Odsącz bułkę i również dodaj ją do mięsa, przypraw solą, vegetą i dużą ilością pieprzu. Bardzo dokładnie wyrabiaj mięso.
  • Gdy mięso jest wyrobione, formułuj kotlety i obtocz je w bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzej olej, włóż kotlety, zmniejsz gaz i smaż z obydwu stron by się zarumieniły.
  • Następnie do garnka nalej około 3 łyżek wody, włóż kotlety, a na ich wierzch ułóż kilka wiórków masła.
  • Nakryj przykrywką i zostaw na małym gazie na ok. 10 minut by doszły.
  • Cheeseburgery (kotlety) przekrój na pół. Włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni wraz z dołami bułek. Piecz przez kilka minut.
  • Cebulę posiekaj bardzo drobno, ogórka pokrój w plasterki.
  • Gdy kotlety i bułki są podgrzane, wyjmij je z piekarnika.
  • Na dolnej części bułki połóż kotleta, następnie posiekaną cebulkę i musztardę, następnie dwa plasterki sera.
  • Włóż do piekarnika, wraz z górą bułek na kilka minut aż ser się lekko rozpuści.
  • Wyjmij i na ser połóż plasterki ogórka i polej ketchupem, dołóż górę bułki i gotowe!

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Jakaś polska podróbka a nie cheeseburger od kiedy mięso do hamburgerów się smaży i gotuję ?? Je się tylko grilluje

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Kapi1974

      Superancki przepis polecam wszystkim!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
          Przepis 1017

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

          Najprostszy przepis na domową pizzę

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

          Deser z mrożonych truskawek

          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          tvnpix