zamknij

Chili con carne

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Poczuj Meksyk w swoim domu
Ugotowałem to!63
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
24komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Chili con carne
Autor: TVNCHILI CON CARNE

Składniki

  • 300 g wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 czerownej papryki
  •  oliwa z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml wody
  • do smaku chili lub pieprz Cayenne
  • do smaku oregano
  • do smaku kmin rzymski
0
54

Sposób przygotowania:

  • Cebulę zeszklij na oliwie.
  • Dodaj drobno pokrojony czosnek, kmin, oregano oraz chili.
  • Następnie wrzuć wołowinę i smaż aż zmieni kolor. Wlej pomidory z puszki, wodę, gotuj na małym ogniu około 10 minut.
  • Wrzuć pokrojoną paprykę i gotuj kolejne 5 minut. Na końcu dodaj fasolę.
  • Gotuj kolejne 5 minut.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (24)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

"tudzież" nie jest zamiennikiem dla "lub", "albo", tak jak to pani dwukrotnie sugeruje w swojej wypowiedzi

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Dziwnie musi to wszystko smakować po tak krótkim czasie. Chili con carne powinno przygotowywać się przynajmniej przez godzinę. Wspaniale smakuje, gdy wrzuci się do gara cztery kostki gorzkiej czekolady.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          a ja wlasnie se robie /// barteo

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Rewelacja!!!ja dodaję dodatkowo kukurydzę,polecam:)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ale syf..nie ma jak marketing rodem z TEFAŁENU.. chili con carne z pieprzem cayenne.. i OREGANO.. chyba umarłam :D pikantnej papryki można kupic TYSIĄC rodzajów, w każdym większym markecie, suszone, świeże, co kto woli. a gdzie gorzka czekolada? gdzie kukurydza? zaden to przepis, to breja na makaron rodem z fixu knorra..porażka.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      JAK MOJA SIOSTRA ROBIŁA CHILI CON CARNE TO JE ROBIŁA Z TROSZKĘ INNEGO PRZEPISU A POZA TYM DO DO ZŁAGODZENIA SMAKU PROPONUJĘ ŚMIETANĘ 22% GOSPOSIA WEDŁUG MNIE ZE ŚMIETANKĄ JEST PYSZNE !!:}

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          w przepisie jest podane oregano i 100 ml wody ale podczas gotowania nie widziałam żeby te składniki zostały dodane ....

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              dobre, ale mięco cholernie twarde, gotowałam jeszcze 40 min

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  Rekomenduje- gotować trochę dłużej, mniej wody (50 ml), cebule czosnkową i nie żałować kminu:) Pycha

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      @yolee: No to przepraszam - albo kuchnia meksykańska albo nie. A rozmaite suszone chiles można kupić wysyłkowo bez problemu, jest już przynajmniej jedna firma która się tym zajmuje (wiem, bo sam od nich kupuję). A poza tym co za problem napisać że w meksyku stosuje się ten lub tamten składnik, ale jeśli nie jesteśmy go w stanie znaleźć... rozwiń

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          powiem tak: jakbym miala spora ochotę na chilli con carne to naprawdę nie chciałoby mi sie zamawiać chiles i czekac (ale to juz po prostu z mojego lenistwa i jak mam na cos ochote to juz chce jak najszybciej to zjesc jak sie da:P) ale wiem o co Ci chodzi i nie uważam, że się czepiasz. W kuchni najfajniejsze jest to, że można mieszkać, kombinować... rozwiń

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                              Pomoc | Zasady forum
                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                              Zobacz również

                                              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                              Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                              Przysmak młodości Przepis 137

                                              Przysmak młodości

                                              Kanapka idealna!

                                              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                                              Chrupiące płatki owsiane

                                              Pyszne i proste śniadanie

                                              Pudding z bagietki Przepis 17

                                              Pudding z bagietki

                                              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                                              Szaszłyki wyborne Przepis 59

                                              Szaszłyki wyborne

                                              Nie tylko na sezon grillowy

                                              Puszyste ego Przepis 14

                                              Puszyste ego

                                              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                                              Gulasz z fasolki z zielonym chili

                                              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                                              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                                              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                                              Efektowne i proste danie

                                              tvnpix