zamknij

Chili con carne

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Poczuj Meksyk w swoim domu
Ugotowałem to!63
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
24komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Chili con carne
Autor: TVNCHILI CON CARNE

Składniki

  • 300 g wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 czerownej papryki
  •  oliwa z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml wody
  • do smaku chili lub pieprz Cayenne
  • do smaku oregano
  • do smaku kmin rzymski
0
54

Sposób przygotowania:

  • Cebulę zeszklij na oliwie.
  • Dodaj drobno pokrojony czosnek, kmin, oregano oraz chili.
  • Następnie wrzuć wołowinę i smaż aż zmieni kolor. Wlej pomidory z puszki, wodę, gotuj na małym ogniu około 10 minut.
  • Wrzuć pokrojoną paprykę i gotuj kolejne 5 minut. Na końcu dodaj fasolę.
  • Gotuj kolejne 5 minut.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (24)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

"tudzież" nie jest zamiennikiem dla "lub", "albo", tak jak to pani dwukrotnie sugeruje w swojej wypowiedzi

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Dziwnie musi to wszystko smakować po tak krótkim czasie. Chili con carne powinno przygotowywać się przynajmniej przez godzinę. Wspaniale smakuje, gdy wrzuci się do gara cztery kostki gorzkiej czekolady.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          a ja wlasnie se robie /// barteo

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Rewelacja!!!ja dodaję dodatkowo kukurydzę,polecam:)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ale syf..nie ma jak marketing rodem z TEFAŁENU.. chili con carne z pieprzem cayenne.. i OREGANO.. chyba umarłam :D pikantnej papryki można kupic TYSIĄC rodzajów, w każdym większym markecie, suszone, świeże, co kto woli. a gdzie gorzka czekolada? gdzie kukurydza? zaden to przepis, to breja na makaron rodem z fixu knorra..porażka.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      JAK MOJA SIOSTRA ROBIŁA CHILI CON CARNE TO JE ROBIŁA Z TROSZKĘ INNEGO PRZEPISU A POZA TYM DO DO ZŁAGODZENIA SMAKU PROPONUJĘ ŚMIETANĘ 22% GOSPOSIA WEDŁUG MNIE ZE ŚMIETANKĄ JEST PYSZNE !!:}

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          w przepisie jest podane oregano i 100 ml wody ale podczas gotowania nie widziałam żeby te składniki zostały dodane ....

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              dobre, ale mięco cholernie twarde, gotowałam jeszcze 40 min

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  Rekomenduje- gotować trochę dłużej, mniej wody (50 ml), cebule czosnkową i nie żałować kminu:) Pycha

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      @yolee: No to przepraszam - albo kuchnia meksykańska albo nie. A rozmaite suszone chiles można kupić wysyłkowo bez problemu, jest już przynajmniej jedna firma która się tym zajmuje (wiem, bo sam od nich kupuję). A poza tym co za problem napisać że w meksyku stosuje się ten lub tamten składnik, ale jeśli nie jesteśmy go w stanie znaleźć... rozwiń

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          powiem tak: jakbym miala spora ochotę na chilli con carne to naprawdę nie chciałoby mi sie zamawiać chiles i czekac (ale to juz po prostu z mojego lenistwa i jak mam na cos ochote to juz chce jak najszybciej to zjesc jak sie da:P) ale wiem o co Ci chodzi i nie uważam, że się czepiasz. W kuchni najfajniejsze jest to, że można mieszkać, kombinować... rozwiń

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                              Pomoc | Zasady forum
                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                              Zobacz również

                                              Kaczka pływaczka Przepis 30

                                              Kaczka pływaczka

                                              Kaczka i ziemniaki na słodko

                                              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                                              Przepis 1017

                                              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                                              Najprostszy przepis na domową pizzę

                                              Champion cyklistów Przepis 16

                                              Champion cyklistów

                                              Niebanalna szarlotka

                                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                                              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                                              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                              Sałatka z marynowanymi grzybami

                                              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                              Gulasz z kopytkami Przepis 197

                                              Gulasz z kopytkami

                                              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                                              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                              Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                              Tatar ze śledzia
                                              Przepis 13

                                              Tatar ze śledzia

                                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                              tvnpix