zamknij

Chińska sałatka

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z ogórka i tofu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSChińska sałatka

Składniki

  • 2 duże ogórki
  • 200 g tofu
  • 1 pęczek szalotek
  • 1 chilli
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 2 ząbki czosnku
  •  sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki sezamu
  • 1 octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Przygotuj sos: zmieszaj olej sezamowy, ocet ryżowy, posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz, drobno posiekane chilli i cukier.
  • Ogórka pokrój na plasterki, posiekaj dymkę krojąc szczypior na większe kawałki.
  • Ogórki i dymkę zalej sosem i odstaw na 20 minut.
  • W tym czasie odsącz tofu, pokrój na 4 duże plastry. Odsączone plastry panieruj w mace i roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem i smaż na patelni na rozgrzanej oliwie.
  • Wymieszaj dokładnie plastry ogórka z panierowanym, smażonym tofu.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

tvnpix