zamknij

Chińska sałatka z ogórka i tofu

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | tofu Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Poczuj powiew Azji w swojej kuchni!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSchińska sałatka z ogórka i tofu

Składniki

  • 2 duże ogórki
  • 200 g tofu
  • 1 chilli
  • 1 pęczek szalotek
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki sezamu
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz do smaku
0
1

Przygotuj sos: zmieszaj olej sezamowy, ocet ryżowy, posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz, drobno posiekane chilli i cukier. Ogórka pokrój na plasterki, posiekaj dymkę krojąc szczypior na większe kawałki. Ogórki i dymkę zalej sosem i odstaw na 20 minut. W tym czasie odsącz tofu, pokrój na 4 duże plastry. Odsączone plastry panieruj w mące i roztrzepanym jajku, posyp sezamem i smaż na patelni na rozgrzanej oliwie. Wymieszaj dokładnie plastry ogórka z panierowanym, smażonym tofu.



Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix