zamknij

Chińska zupa z wołowiną

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
i makaronem sojowym
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsChińska zupa z wołowiną

Składniki

  • 700 ml  bulionu drobiowego – wołowego
  • 1 kawałek mięsa wołowego z wywaru
  • odrobina kiełków sojowych
  • 1 opakowanie makaronu sojowego
  • 1 jajko
  • garść grzybów mun
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 15 g drobno posiekanego szczypiorku
0
0

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotuj około 4 min. Odłóż na sitku, przelej zimną wodą.
  • Grzyby zamocz 1 godzinę i pokrój w drobne paseczki. Wołowinę pokrój również na drobne paski.
    Szczypiorek pokrój. Doprowadź bulion do wrzenia.
  • Wlej sos sojowy, włóż grzyby mun. W misce roztrzep jajko i delikatnie widelcem włóż do wywaru ciągle mieszając, dołóż mięso. W talerzu ułóż makaron, kiełki, szczypiorek.
  • Wlej delikatnie, aby mięso zostało w paseczkach. Można doprawić całość jeszcze sosem.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ze co? dodanie do bulionu sosu sojowego nie robi zupy chinskiej

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      tvnpix