zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

chleb razowy z pastą z awokado

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
janiolka
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://eksperymentsobotni.blox.plchleb razowy z pastą z awokado

Składniki

  • 1 awokado
  • 1/2 cytryny
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1/4 kostki masła
  • kilka kromek chleba razowego lub pumperniklu
0
3

Sposób przygotowania:

  • Z awokado wydrążyć łyżeczką miąższ i skropić sokiem z połowy cytryny, potem rozdrobnić widelcem (nie przesadzać z rozdrabnianiem). Dodać wyciśnięte 2-3 ząbki czosnku, 1 łyżeczkę oliwy, posolić, popieprzyć i utrzeć na w miarę gładką masę.
  • Podawać na kromce chleba razowego lub pumpernikla posmarowanej masłem. Udekorować kawałkiem suszonego pomidora z oliwy. A żeby było już pełne szaleństwo smakowe, to pod koniec dodać posiekane jajko na twardo, grubo starty ser żółty i łyżkę majonezu lub sosu tatarskiego.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

tvnpix