zamknij

Chleb z płatkami owsianymi

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!
Ugotowałem to!80
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
73komentarze
Autor: Studioo Małgorzata KujdaChleb z płatkami owsianymi

Składniki

  • 30 g drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 ml letniej wody
  • 150 g płatków owsianych
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki  oleju
0
77

Sposób przygotowania:

Drożdże i cukier rozpuść w wodzie. Dodaj płatki owsiane i odstaw. Mąkę wymieszaj z solą. Dodaj rozczyn z płatkami i dobrze wymieszaj przy pomocy drewnianej łyżki. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40 minut. Podłużną formę do pieczenia wysmaruj oliwą, przełóż do niej ciasto i wygładź mokrą dłonią, wierzch posyp płatkami, ponownie odstaw do wyrośnięcia na około 40 min. Piecz w rozgrzanym piekarniku w 200°C przez około 50 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (73)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Nie znamy tego zobaczymy

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Można ten chleb upiec w automacie do pieczenia chleba

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          na czym polega forum skoro Pan Piotr nie udziela odpowiedzi na zadawane pytania ?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Pisze jak byk AUTORRR PRZEPISU czyli pan Piotr jest autorem przepisu a nie forum mysl czlowieku ,pozdrawiam

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  czy po upieczeniu chlebek powinien być zawinięty w ściereczkę płócienną?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Mam wielką ochotę na ten świetnie wyglądający chlebek, a ponieważ w kuchni stawiam pierwsze kroki, nie wiem czy "mąka pszenna", która jest w przepisie to każda mąka? ...poznańska czy tortowa może być, czy specjalna pszenna do chleba?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          w sumie to nie chleb a ciasto drozdzowe ale w smaku tez jest fajne

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              piekłam, trochę zmodyfikowałam, dodaję więcej soli, czosnek granulowany , ostra paprykę, siemię lniane, kminek...i wyszedł przepyszny, dzisiaj piekę drugi raz dodałam jeszcze smażoną cebulkę :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  Upiekłam wczoraj ten chlebek. Wyszedł przepyszny :-) Jak dla mnie w tym przepisie jest za dużo maki ale mieszkam w UK wiec może to dlatego że mają inną mąkę. Piekę chleby wiec wiem jaka ma być konsystencja :-) Dla tych którzy pieką w UK była to mąka plain flour Mc Dougalls zostało mi jakieś 3/4 szklanki :-)

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      W UK mamy specjalna make do chleba. Moze byc biala albo z pelnego przemialu

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          W Polsce tez sa specjalne maki do pieczenia chleba ;D

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              upiekłam chlebek troszkę przepis przerobiłam zrobiłam bez płatków owsianych i z mąki orkiszowej.chleb wyszedł super wszystkim bardzo smakował polecam!!!!

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  Więcej komentarzy - rozwiń
                                                  Pomoc | Zasady forum
                                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                  Zobacz również

                                                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                                                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                                                  Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                                                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                                                  Przepis 22

                                                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                                                  Klasyka na twoim stole

                                                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                                                  Orzechowy gangster z Bronxu

                                                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                                                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                                                  Burgery z musztardą i boczkiem

                                                  W klimacie amerykańskiego baru

                                                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                                                  Przepis 1017

                                                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                                                  Najprostszy przepis na domową pizzę

                                                  Babka ziemniaczana Przepis 27117

                                                  Babka ziemniaczana

                                                  Podlaski specjał

                                                  Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                                                  Sarna w wielkim mieście

                                                  Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                                                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                                  Przepis 66

                                                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                                  tvnpix