zamknij

Chleb z żurawiną

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Na śniadanie i na kolację
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSChleb z żurawiną

Składniki

  • 300 g mąki pszennej chlebowej
  • 200 g mąki orkiszowej
  • 1- 1,5 szklanki ciepłej wody
  • 1 łyżeczka masła
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 15 g drożdży
  •  sól
  •  cukier
  •  pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Pokrusz drożdże, rozetrzyj je w miseczce z cukrem, dodaj 2 łyżki ciepłej wody, odstaw w ciepłe miejsce, poczekaj aż ruszą.
  • Mąkę przesiej do miski, dodaj sól, cukier, pieprz, żurawinę, wodę i rozczyn drożdżowy, wyrabiaj ciasto dłońmi.
  • Gdy zacznie odstawać od rąk, odłóż i poczekaj aż ciasto zwiększy objętość. Włóż do foremki, gdy ciasto urośnie piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni C.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

W końcu znalzłam łatwy i szybki przepis na chleb z żòrawina. Bardzo dziękuje, rewelacja

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      tvnpix