zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Chlebek bananowo-migdałowy

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaChlebek bananowo-migdałowy

Składniki

  • 100g mąki migdałowej
  • 100g płatków owsianych
  • 2 banany
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta sody oczyszczonej
  • 30g masła Lurpak
  • 100g jogurtu naturalnego
  • garść migdałów
  • 1 jajko
0
0

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni (termoobieg). Banany umyj, obierz i rozgnieć widelcem.
  • Migdały drobno posiekaj. Do miski wrzuć wszystkie składniki: mąkę migdałową, płatki owsiane, bananowe puree, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, jajko, (rozpuszczone wcześniej) masło, jogurt naturalny i zmiksuj na gładką masę.
  • Dodaj również posiekane migdały. Wymieszaj. Gotową masę przełóż do keksówki (u mnie: silikonowa, w innym przypadku formę należy natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia). Wstaw do piekarnika. Piecz przez około 60 minut, aż do "suchego patyczka". Gotowy chlebek wyjmij i ostudź.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wlasnie zrobilam, niestety wyszedl bez smaku, zero cukru, dziecko mowi, ze niedobry, dla mnie rowniez jest za mdly.....pomimo, iz nie uzywam cukru wogole, to w tym przypadku az sie prosi o odrobine miodu lub trzcinowego cukru, ale juz za pozno......

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      tvnpix