zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Chlebki z indykiem, serem kozim i roszponką

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 5 Ilość porcji
PoraCośZjeść
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://www.poracoszjesc.blogspot.comChrupiące chlebki z indykiem, serem kozim, roszponką i orzeszkami piniowymi

Składniki

  • 160 g mąki pszennej
  • 80 ml wody
  • 1 małe jajko
  • szczypta soli
  • 400 g piersi z indyka
  • świeżo zmielona sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • kilka łyżek masła
  • 5 garści roszponki
  • kilka plasterków sera koziego
  • 50 g orzeszków piniowych
  • kilka łyżek płynnego miodu
0
4

Sposób przygotowania:

  • Pracę rozpoczynamy od zrobienia ciasta na chlebki. Z mąki, wody, jajka i szczypty soli zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy je na kilka milimetrów grubości, a następnie wycinamy z niego kółka o średnicy ok. 10 centymetrów. Każde kółko nakłuwamy widelcem, umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut w 200 st., aż chlebki się zarumienią.
  • Następnie na suchej patelni prażymy orzeszki piniowe aż będą lekko rumiane.
  • Pierś z indyka myjemy, usuwamy błonki i osuszamy, następnie kroimy w sporą kostkę, oprószamy solą i pieprzem i smażymy na maśle, aż się zarumieni.
  • Na ostudzonych chlebkach układamy roszponkę, następnie pierś z indyka, pokruszone kawałki sera koziego i orzeszki piniowe. Całość polewamy niewielką ilością miodu. Smacznego!

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix