zamknij

Chłodnik bułgarski "Tarator"

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Chłodnik w stylu bałkańskim
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNChłodnik bułgarski "Tarator"

Składniki

  • 2  ogórki zielon
  • 0,5 litra jogurtu naturalnego
  • 0,5 litra kefiru
  • 100 g obranych orzechów włoskich
  • 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
  •  sól i pieprz
  • 100 ml wody
0
0
  • Ogórki umyj i pokrój w drobną kosteczkę, koperek posiekaj, dodaj do ogórków.
  • Czosnek pokrój drobno lub wyciśnij przez praskę. Dodaj do ogórka.
  • Do miski wlej jogurt i kefir, mieszaj i dolewaj zimnej wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodaj sól, pieprz.
  • Orzechy upraż na suchej patelni, a potem posiekaj na mniejsze kawałki.
  • Chłodnik przełóż do miseczek, posyp orzechami i polej olejem.

Przepis autorstwa Beaty Kartowicz.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix