Chłodnik hiszpański "Gazpacho z szynką dojrzewającą"
Przepis
zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcjiOrzeźwiająca klasyka kuchni hiszpańskiej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 1 kg pomidorów dojrzałych
- 4 gruntowe ogórki
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona cebula
- papryczka chilli
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 szklanka oliwy z oliwek
- ocet winny, sól, pieprz
- miąższ z bułki pszennej
- 6 plastrów szynki dojrzewającej
- szczypta kuminu
0
0
- Pomidory należy sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić. Pozostałe warzywa również obierz i pokrój, wrzuć do blendera, dodaj sok z limonki, ocet winny, miąższ z bułki pszennej i przyprawy, wszystko zmiksuj.
- Dodaj oliwę, przecedź przez sito, wlej do odpowiedniego pojemnika i schłódź w lodówce przez kilka godzin.
- Szynkę dojrzewającą włóż na suchą patelnię teflonową i smaż żeby była chrupiąca.
- Gazpacho podaj w miseczkach lub wysokich kieliszkach z chrupiącą szynką dojrzewającą.
Przepis autorstwa Beaty Kartowicz.
Zainspiruj nas
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Wygląda smacznie i zdrowo! Ostatnio mam hopla na takie przepisy! Na pewno wypróbuje!
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.