zamknij

Chłodnik hiszpański "Gazpacho z szynką dojrzewającą"

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Orzeźwiająca klasyka kuchni hiszpańskiej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNChłodnik hiszpański "Gazpacho z szynką dojrzewającą"

Składniki

  • 1 kg pomidorów dojrzałych
  • 4 gruntowe ogórki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona cebula
  •  papryczka chilli
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  •  ocet winny, sól, pieprz
  •  miąższ z bułki pszennej
  • 6 plastrów szynki dojrzewającej
  • szczypta kuminu
0
0
  • Pomidory należy sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić. Pozostałe warzywa również obierz i pokrój, wrzuć do blendera, dodaj sok z limonki, ocet winny, miąższ z bułki pszennej i przyprawy, wszystko zmiksuj.
  • Dodaj oliwę, przecedź przez sito, wlej do odpowiedniego pojemnika i schłódź w lodówce przez kilka godzin.
  • Szynkę dojrzewającą włóż na suchą patelnię teflonową i smaż żeby była chrupiąca.
  • Gazpacho podaj w miseczkach lub wysokich kieliszkach z chrupiącą szynką dojrzewającą.

Przepis autorstwa Beaty Kartowicz.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
olaprz1234

Wygląda smacznie i zdrowo! Ostatnio mam hopla na takie przepisy! Na pewno wypróbuje!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      tvnpix