Chłodnik orientalny
Przepis
krem Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
Clauditte Miss Cooking
Melonowo - ogórkowy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1 melon miodowy
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 10 listków mięty
- 1 limonka
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 5 ząbków czosnku
- 1 natka pietruszki
- 1/2 kostki masła
- 30 krewetek tygrysich
- 1 avokado
- 1 ogórek długi
- 5 cm kawałek imbiru
0
0
Sposób przygotowania:
- Warzywa i owoce umyj
- Ogórka, melona i awokado obierz
- Ogórka pokrójna kosteczkę i wrzuć do garnka lub miski
- Melona przekrój na pół i łyżką wyskrob miąższ z pestkami. Pokrój owoc na kosteczkę. Wrzuć do garnka
- To samo zrób z awokado, ale je odłóż sobie na bok
- Imbir obierz i ucieraj na tarce o najmniejszych oczkach. Dodaj do garnka
- Liście mięty drobno siekaj i dołóż do garnka
- Dosyp pieprz i blenduj
- Do zupy wrzuć pokrojone w kostkę awokado
- Porcja wyszła na 2 miseczki po 500 ml. Zrób do zupy kleksa jogurtowego.
- Umyte krewetki wrzuć na roztopione masło wraz z pietruszką i posiekanym czosnkiem
- Dodaj do zupy i gotowe
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.