Chłodnik rosyjski "Okroszka"
Przepis
zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchni wschodnioeuropejska Kuchnia | 4 Ilość porcjiOchłodzenie ze Wschodu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 4 ugotowane ziemniaki
- 4 ugotowane jajka
- 2 ugotowane marchewki
- 1 ogórek długi
- 200 g szynki gotowanej
- 1 pęczek pokrojonego szczypiorku
- 1 pęczek pokrojonego koperku
- 1 łyżka pokrojonego lubczyku
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 filiżanka konserwowego zielonego grochu
- 1 litr jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- 250 ml wody
0
0
- Ziemniaki, jajka, marchewki, szynkę gotowaną, ogórka i rzodkiewki pokrój dowolnie, dodaj do wymieszanego z wodą jogurtu, dodaj groszek, szczypiorek i koperek.
- Przypraw do smaku solą, pieprzem i lubczykiem.
- Włóż do lodówki na 2-3 godziny i podajemy.
Przepis autorstwa Beaty Kartowicz.
Zainspiruj nas
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Może moja mama będzie w tym programie
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.