zamknij

Chłodnik rosyjski "Okroszka"

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchni wschodnioeuropejska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ochłodzenie ze Wschodu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNChłodnik rosyjski "Okroszka"

Składniki

  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 4 ugotowane jajka
  • 2 ugotowane marchewki
  • 1 ogórek długi
  • 200 g szynki gotowanej
  • 1 pęczek pokrojonego szczypiorku
  • 1 pęczek pokrojonego koperku
  • 1 łyżka pokrojonego lubczyku
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 filiżanka konserwowego zielonego grochu
  • 1 litr jogurtu naturalnego
  •  sól, pieprz
  • 250 ml wody
0
0
  • Ziemniaki, jajka, marchewki, szynkę gotowaną, ogórka i rzodkiewki pokrój dowolnie, dodaj do wymieszanego z wodą jogurtu, dodaj groszek, szczypiorek i koperek.
  • Przypraw do smaku solą, pieprzem i lubczykiem.
  • Włóż do lodówki na 2-3 godziny i podajemy.

Przepis autorstwa Beaty Kartowicz.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Może moja mama będzie w tym programie

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      tvnpix