zamknij

Chrupiące fasolki szparagowe

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Przekąska na grilla
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: BBSChrupiące fasolki szparagowe

Składniki

  • 400 g żółtej fasolki szparagowej
  • 200 g chudego wędzonego boczku
  • 1 cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 2 łyżki oliwy
  •  sól i pieprz
  •  oregano
0
5

Sposób przygotowania:

  • Cukinie i bakłażana pokrój wzdłuż na plastry
  • Oliwę zmieszaj z sola, oregano i pieprzem, skrop plastry warzyw i odłóż
  • Umyj fasolkę, blanszuj we wrzątku, tak by była jeszcze dość twarda
  • Po ostudzeniu podziel na pakieciki po 5-6 strączków
  • Każdy owiń szczelnie 1-2 plastrami boczku
  • Włóż do piekarnika na blaszce i piecz 10-15 minut aż fasolka będzie al dente, a boczek smacznie się zrumieni
  • Rozgrzej grilla i połóż plastry warzyw na grillu. Podawaj chrupiące fasolki z grillowanymi warzywami

Jeżeli nie masz grilla w domu, możesz zostawić dłużej w piekarniku.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pięknie wygląda i na pewno jest przepyszne :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pojde kupie warzywa i przyrzadze wedlug podanej ,,recepty"
      i juz wiem,ze bedzie smakowac,Dzieki za przepis.Pozdr.Ulka.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Zupa tajska Kasi Klich
          Przepis 14

          Zupa tajska Kasi Klich

          Ogień w gardle!

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

          Chrupiące płatki owsiane

          Pyszne i proste śniadanie

          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

          Kopytka Piotra Kucharskiego

          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

          Gulasz z kopytkami Przepis 197

          Gulasz z kopytkami

          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

          tvnpix