zamknij

Chrupiące fasolki szparagowe

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Przekąska na grilla
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSChrupiące fasolki szparagowe

Składniki

  • 400 g żółtej fasolki szparagowej
  • 200 g chudego wędzonego boczku
  • 1 cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 2 łyżki oliwy
  •  sól i pieprz
  •  oregano
0
5

Sposób przygotowania:

  • Cukinie i bakłażana pokrój wzdłuż na plastry
  • Oliwę zmieszaj z sola, oregano i pieprzem, skrop plastry warzyw i odłóż
  • Umyj fasolkę, blanszuj we wrzątku, tak by była jeszcze dość twarda
  • Po ostudzeniu podziel na pakieciki po 5-6 strączków
  • Każdy owiń szczelnie 1-2 plastrami boczku
  • Włóż do piekarnika na blaszce i piecz 10-15 minut aż fasolka będzie al dente, a boczek smacznie się zrumieni
  • Rozgrzej grilla i połóż plastry warzyw na grillu. Podawaj chrupiące fasolki z grillowanymi warzywami

Jeżeli nie masz grilla w domu, możesz zostawić dłużej w piekarniku.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pięknie wygląda i na pewno jest przepyszne :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pojde kupie warzywa i przyrzadze wedlug podanej ,,recepty"
      i juz wiem,ze bedzie smakowac,Dzieki za przepis.Pozdr.Ulka.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          tvnpix