Chrupiące fasolki szparagowe
Przepis
przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcjiPrzekąska na grilla
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Składniki
- 400 g żółtej fasolki szparagowej
- 200 g chudego wędzonego boczku
- 1 cukinia
- 1 mały bakłażan
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- oregano
0
5
Sposób przygotowania:
- Cukinie i bakłażana pokrój wzdłuż na plastry
- Oliwę zmieszaj z sola, oregano i pieprzem, skrop plastry warzyw i odłóż
- Umyj fasolkę, blanszuj we wrzątku, tak by była jeszcze dość twarda
- Po ostudzeniu podziel na pakieciki po 5-6 strączków
- Każdy owiń szczelnie 1-2 plastrami boczku
- Włóż do piekarnika na blaszce i piecz 10-15 minut aż fasolka będzie al dente, a boczek smacznie się zrumieni
- Rozgrzej grilla i połóż plastry warzyw na grillu. Podawaj chrupiące fasolki z grillowanymi warzywami
Jeżeli nie masz grilla w domu, możesz zostawić dłużej w piekarniku.
Zainspiruj nas
Komentarze (2)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
pięknie wygląda i na pewno jest przepyszne :)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Pojde kupie warzywa i przyrzadze wedlug podanej ,,recepty"
i juz wiem,ze bedzie smakowac,Dzieki za przepis.Pozdr.Ulka.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.