zamknij

Chrupiące fasolki szparagowe

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Przekąska na grilla
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSChrupiące fasolki szparagowe

Składniki

  • 400 g żółtej fasolki szparagowej
  • 200 g chudego wędzonego boczku
  • 1 cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 2 łyżki oliwy
  •  sól i pieprz
  •  oregano
0
5

Sposób przygotowania:

  • Cukinie i bakłażana pokrój wzdłuż na plastry
  • Oliwę zmieszaj z sola, oregano i pieprzem, skrop plastry warzyw i odłóż
  • Umyj fasolkę, blanszuj we wrzątku, tak by była jeszcze dość twarda
  • Po ostudzeniu podziel na pakieciki po 5-6 strączków
  • Każdy owiń szczelnie 1-2 plastrami boczku
  • Włóż do piekarnika na blaszce i piecz 10-15 minut aż fasolka będzie al dente, a boczek smacznie się zrumieni
  • Rozgrzej grilla i połóż plastry warzyw na grillu. Podawaj chrupiące fasolki z grillowanymi warzywami

Jeżeli nie masz grilla w domu, możesz zostawić dłużej w piekarniku.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pięknie wygląda i na pewno jest przepyszne :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pojde kupie warzywa i przyrzadze wedlug podanej ,,recepty"
      i juz wiem,ze bedzie smakowac,Dzieki za przepis.Pozdr.Ulka.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

          Burgery z musztardą i boczkiem

          W klimacie amerykańskiego baru

          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

          Chrupiące płatki owsiane

          Pyszne i proste śniadanie

          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

          Krem z brokułów z łososiem

          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          tvnpix