zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Chrupiące tosty à la Raclette

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 1 Ilość porcji
MartaH Kuchniainthecity
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://kuchniainthecity.blogspot.fr/Chrupiące tosty à la Raclette

Składniki

  • 2 kromki pieczywa tostowego
  • 1 plasterek sera Raclette
  • 1  duża świeża pieczarka
  • 1 łyżeczka masła Lurpak
  • szczypta pieprzu
0
0

Nie ma chyba nic prostszego i szybszego niż przygotowanie tostów. Dzisiejszą propozycję polecam wszystkim miłośnikom Raclette. Ser Raclette ma specyficzny smak i zapach i poza tradycyjnym zastosowaniem, można go używać również w innych przepisach.

Sposób przygotowania:

  • Obrać pieczarkę, a następnie pokroić ją w plasterki.
  • Na chlebie położyć plasterek sera Raclette, pokrojoną pieczarkę i doprawić pieprzem według uznania.
  • Kromki chleba należy wcześniej posmarować niewielką ilością masła. Tak przygotowaną kanapkę włożyć do tostera… i po kilku chwilach tost jest gotowy!
  • Podawać z sałatą z winegret.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix