zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Chrupiące tosty à la Raclette

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 1 Ilość porcji
MartaH Kuchniainthecity
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://kuchniainthecity.blogspot.fr/Chrupiące tosty à la Raclette

Składniki

  • 2 kromki pieczywa tostowego
  • 1 plasterek sera Raclette
  • 1  duża świeża pieczarka
  • 1 łyżeczka masła Lurpak
  • szczypta pieprzu
0
0

Nie ma chyba nic prostszego i szybszego niż przygotowanie tostów. Dzisiejszą propozycję polecam wszystkim miłośnikom Raclette. Ser Raclette ma specyficzny smak i zapach i poza tradycyjnym zastosowaniem, można go używać również w innych przepisach.

Sposób przygotowania:

  • Obrać pieczarkę, a następnie pokroić ją w plasterki.
  • Na chlebie położyć plasterek sera Raclette, pokrojoną pieczarkę i doprawić pieprzem według uznania.
  • Kromki chleba należy wcześniej posmarować niewielką ilością masła. Tak przygotowaną kanapkę włożyć do tostera… i po kilku chwilach tost jest gotowy!
  • Podawać z sałatą z winegret.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix