zamknij

Chrzan Piotra Kucharskiego

Przepis

przyprawy Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Prosty przepis na przepyszny chrzan domowy
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Chrzan Piotra Kucharskiego
Piotr Kucharski robi domowy chrzan

Składniki

  • 1 nieduży korzeń chrzanu
  • do smaku ocet winny
  • do smaku cukier
  • do smaku sól
0
12

Obierz korzeń chrzanu i zetrzyj go na tarce. Do startego chrzanu, dodaj tyle octu winnego, aby powstała rzadka pasta. Dodaj trochę cukru, by zrównoważyć smak. Dopraw solą. Tak przyrządzony chrzan możemy przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

do tego chrzanu przed podaniem dodaj troche smietany i szczypte cukru,pycha!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      tvnpix