zamknij

Chrzanowa pasta z fasoli

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia żydowska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Do chleba i przekąsek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Chrzanowa pasta z fasoli
Pasta z fasoli, krem z kalarepy, pesto z pietruszki

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli, odcedzona i opłukana
  • 2 czubate łyżki dobrego chrzanu
  • 4 łyżki oliwy lub oleju z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • kilka listków rozmarynu
  •  sól i czarny pieprz
  •  do podania: dobre żytnie pieczywo, ulubione kiełki lub natka
0
0

Sposób przygotowania:

 

  • Tymianek oskub z gałązek i posiekaj razem z rozmarynem, następnie porządnie rozetrzyj w palcach lub w moździerzu.
  • Dodaj razem z resztą składników da naczynia blendera i zblenduj na gładką pastę.
  • Podawaj na dobrym pieczywie z ulubionymi kiełkami.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Marta Dymek / jadlomnia.pl.

Jak sadzić zioła i kiełki?
Autor: Dzień Dobry TVN Jak sadzić zioła i kiełki?


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix