zamknij

Chrzanowa pasta z fasoli

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia żydowska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Do chleba i przekąsek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Chrzanowa pasta z fasoli
Pasta z fasoli, krem z kalarepy, pesto z pietruszki

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli, odcedzona i opłukana
  • 2 czubate łyżki dobrego chrzanu
  • 4 łyżki oliwy lub oleju z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • kilka listków rozmarynu
  •  sól i czarny pieprz
  •  do podania: dobre żytnie pieczywo, ulubione kiełki lub natka
0
0

Sposób przygotowania:

 

  • Tymianek oskub z gałązek i posiekaj razem z rozmarynem, następnie porządnie rozetrzyj w palcach lub w moździerzu.
  • Dodaj razem z resztą składników da naczynia blendera i zblenduj na gładką pastę.
  • Podawaj na dobrym pieczywie z ulubionymi kiełkami.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Marta Dymek / jadlomnia.pl.

Jak sadzić zioła i kiełki?
Autor: Dzień Dobry TVN Jak sadzić zioła i kiełki?


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

tvnpix