zamknij

Chrzanowa pasta z fasoli

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia żydowska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Do chleba i przekąsek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Chrzanowa pasta z fasoli
Pasta z fasoli, krem z kalarepy, pesto z pietruszki

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli, odcedzona i opłukana
  • 2 czubate łyżki dobrego chrzanu
  • 4 łyżki oliwy lub oleju z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • kilka listków rozmarynu
  •  sól i czarny pieprz
  •  do podania: dobre żytnie pieczywo, ulubione kiełki lub natka
0
0

Sposób przygotowania:

 

  • Tymianek oskub z gałązek i posiekaj razem z rozmarynem, następnie porządnie rozetrzyj w palcach lub w moździerzu.
  • Dodaj razem z resztą składników da naczynia blendera i zblenduj na gładką pastę.
  • Podawaj na dobrym pieczywie z ulubionymi kiełkami.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Marta Dymek / jadlomnia.pl.

Jak sadzić zioła i kiełki?
Autor: Dzień Dobry TVN Jak sadzić zioła i kiełki?


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

tvnpix