zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Chutney truskawkowo-rabarbarowy

Przepis konkursowy

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
janiolka
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: eksperymentsobotni.blox.plChutney truskawkowo-rabarbarowy

Składniki

  • 3 łyżki masła Lurpak
  • 1 czerwona cebula
  • 2-3 łyżki brązowego cukru
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 2 goździki
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 40 dkg rabarbaru
  • 40 dkg truskawek
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Zeszklić na maśle posiekaną drobno cebulę
  • Dodać łyżeczkę ostrej papryki, imbir, goździki i anyż. Smażyć przez chwilę
  • Truskawki i rabarbar umyć i pokroić, dodać na patelnię, posypać rozmarynem
  • Dusić, aż owoce puszczą sok
  • Dodać brązowy cukier do smaku, zwiększyć ogień i smażyć, aż truskawki i rozmaryn rozpadną się

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

tvnpix