zamknij

Ciabatta z cime di rape i cacioricottą

przepisycom
Autor przepisu: przepisycom
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • ciepłej wody 1/2 szklanki
  • masła klasycznego Lurpak 30 g
  • szynki parmeńskiej 6 plastrów
  • cacioricotty koziej 100g
  • cime di rape (pędów rzepy) 300 ml
  • mąki z pełnego przemiału 1 łyżka
  • maki pszennej typu 650 150 g
  • mąki do posypania 6 łyżek
  • ostrej papryki szczypta
  • oliwy 1 łyżka
  • czosnku 2 ząbki
  • świeżych drożdży 10 g
  • cukru 1/2 łyżeczki
  • świeżo zmielonego pieprzu  szczypta
  • soli szczypta
  • kostek lodu kilka
tvnpix