zamknij

Ciabatty z pomidorami

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
na każdą okazję
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsCiabatty z pomidorami

Składniki

  • 4 średniej wielkości ciabatty
  • 2 duże pomidory malinowe
  • 2 ogórki małosolne
  • 70 g startego parmezanu
  • 6 suszonych pokrojonych pomidorów
  • 4 łyżki oliwy z zalewy pomidorów
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • 1 wyciśnięty ząbek czosnku
  • odrobina bazylii
  • odrobina oliwy z oliwek
  • 1/2 cytryny (sok)
  • do smaku sól i pieprz
0
1

Sposób przygotowania:

  • Bułki pokrój na pół i podpiecz od wewnątrz na odrobinie oliwy z oliwek.
  • Wszystkie składniki pesto (parmezan, suszone pomidory, oliwa z pomidorów, słonecznik, czosnek, cytruna) zmiksuj w blenderze na jednolitą masę.
  • Podpieczone połówki ciabatki smaruj grubą warstwą pesto i ułóż plastry pomidorów, cienkie plasterki ogórka i liście bazylii.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix