zamknij

Ciasteczka cynamonowe

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Dekorowane domowym lukrem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy

Składniki

  • 250 g mielonych migdałów
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 375 g cukru pudru
  • 4 białka z jaj (rozmiar M)
0
2

 

Sposób przygotowania:

Przepis na około 15 sztuk.

  • Na blacie wysyp migdały, na środku stożka zrób wgłębienie.
  • Dodaj cynamon, 250g cukru pudru i białka z 3 jaj.
  • Delikatnie połącz składniki, w razie potrzeby dodaj mielone migdały. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.
  • Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość około 6-8mm. Odstaw na bok.
  • W miseczce połącz białko z pozostałym cukrem pudrem na gładką masę.
  • Powstały lukier rozłóż równomiernie na cieście migdałowym. Odstaw do lodówki na 1 godzinę.
  • Piekarnik (grzałka dolna) rozgrzej do 200C.
  • Za pomocą foremki moczonej w gorącej wodzie wytnij z ciasta gwiazdki.
  • Gwiazdki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w lekko uchylonym piekarniku około 10 minut.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix