zamknij

Ciasteczka cynamonowe

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Dekorowane domowym lukrem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy

Składniki

  • 250 g mielonych migdałów
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 375 g cukru pudru
  • 4 białka z jaj (rozmiar M)
0
2

 

Sposób przygotowania:

Przepis na około 15 sztuk.

  • Na blacie wysyp migdały, na środku stożka zrób wgłębienie.
  • Dodaj cynamon, 250g cukru pudru i białka z 3 jaj.
  • Delikatnie połącz składniki, w razie potrzeby dodaj mielone migdały. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.
  • Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość około 6-8mm. Odstaw na bok.
  • W miseczce połącz białko z pozostałym cukrem pudrem na gładką masę.
  • Powstały lukier rozłóż równomiernie na cieście migdałowym. Odstaw do lodówki na 1 godzinę.
  • Piekarnik (grzałka dolna) rozgrzej do 200C.
  • Za pomocą foremki moczonej w gorącej wodzie wytnij z ciasta gwiazdki.
  • Gwiazdki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w lekko uchylonym piekarniku około 10 minut.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix