zamknij

Ciasteczka cynamonowe

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Dekorowane domowym lukrem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 250 g mielonych migdałów
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 375 g cukru pudru
  • 4 białka z jaj (rozmiar M)
0
2

 

Sposób przygotowania:

Przepis na około 15 sztuk.

  • Na blacie wysyp migdały, na środku stożka zrób wgłębienie.
  • Dodaj cynamon, 250g cukru pudru i białka z 3 jaj.
  • Delikatnie połącz składniki, w razie potrzeby dodaj mielone migdały. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.
  • Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość około 6-8mm. Odstaw na bok.
  • W miseczce połącz białko z pozostałym cukrem pudrem na gładką masę.
  • Powstały lukier rozłóż równomiernie na cieście migdałowym. Odstaw do lodówki na 1 godzinę.
  • Piekarnik (grzałka dolna) rozgrzej do 200C.
  • Za pomocą foremki moczonej w gorącej wodzie wytnij z ciasta gwiazdki.
  • Gwiazdki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w lekko uchylonym piekarniku około 10 minut.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix