zamknij

Ciasteczka daktylowe

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Spakuj na piknik
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: BBSCiasteczka daktylowe

Składniki

  • 240 g daktyli bez pestek
  • 120 g masła
  • 320 ml wrzątku
  • 160 g brązowego cukru
  • 3 jaja
  • 230 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczeka proszku do pieczenie
  • 3/4 łyżeczki  cynamonu
  • 1 łyżeczka  sody
0
1

Sposób przygotowania:

  • Pokrój daktyle w kostkę, włóż do wrzącej wody
  • Masło i cukier ucieraj dodając po jednym jajku
  • Gdy utrzesz jaja z cukrem i masłem dodaj przesiana mąkę i cynamon
  • Do posiekanych daktyli zmieszanych z wodą dodaj sodę i wlej daktyle z woda do ciasta
  • Dobrze wymieszaj, wlej do tortownicy wysmarowanej masłem
  • Piecz w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 60 minut. Po ostudzeniu pokrój na kawałki
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a proszek do pieczenia kiedy mam dodac? nie dokladnie chyba ten przepis?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      tvnpix