zamknij

Ciasteczka energetyczne

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Idealne przed wysiłkiem fizycznym
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: fot.Marcin HadlerCiasteczka energetyczne

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2/3 szklanki miodu
  • 1  jajko
  • garść mieszanki: fig/słonecznika/moreli/żurawin
0
1

Sposób przygotowania:

  • Blachę wyłóż pergaminem, piekarnik nagrzej do 180 stopni.
  • Jajko, miód wymieszaj z oleje. W drugiej misce wymieszaj suche składniki. Połącz mokre składniki z suchymi.
  • Uformuj ciastka lub podłóżne batony i ułóż na papierze do pieczenia.
  • Włóż do piekarnika i piecz przez około 20-25 minut.

Autor: Dota Szymborska/Zdrowe Warsztaty Kulinarne

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Raczej po wysiłku... jako uzupełnienie glikogenu. Proponuję się dokształcić.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      tvnpix