zamknij

Ciasteczka owsiane

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Pożywna przekąska
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsCiasteczka owsiane

Składniki

  • 100 g mąki
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g brązowego cukru
  • 50 g mielonych orzechów włoskich
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 garść rodzynek
0
5

Sposób przygotowania:

  • Rozpuść masło, a jajko rozbełtaj.
  • Mąkę wymieszaj z mielonym orzechami, płatkami owsianymi, cukrem, proszkiem do pieczenia.
  • Do składników suchych dodaj masło, jajko i  rodzynki, wymieszaj.
  • Z masy lep niewielkie ciasteczka, układaj je na blasze z papierem do pieczenia.
  • Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ciasteczka wyszły bardzo dobre. Nie miałam orzechów, więc dodałam zmielone migdały.. Następnym razem dam nieco mniej cukru, bo są dość słodkie :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Szybko, smacznie i zdrowo. W trakcie przygotowania okazało się że zamiast płatków owsianych mamy płatki jęczmienne, zastosowaliśmy je i ciasteczka okazały się znakomite.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Zawsze dodaję mniej rodzynek. Zamiast tego dodaję orzechy posiekane, trochę wiórek kokosowych.. Poezja!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              naprawde zdrowe i smaczne polecam!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  proste i dobre! polecam dla niedoświadczonych kucharzy:)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                      Kotleciki z brzoskwiniami

                      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                      Pizza godna królów

                      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                      Takie ciasto rozweseli każdego

                      Wiśniowy drift Przepis 102

                      Wiśniowy drift

                      Sernik z sosem wiśniowym

                      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                      Kanapki ze smażoną makrelą

                      Idealne na śniadanie lub kolację

                      Przysmak młodości Przepis 137

                      Przysmak młodości

                      Kanapka idealna!

                      Tatar ze śledzia
                      Przepis 13

                      Tatar ze śledzia

                      Rybna poezja na kromce pumpernikla

                      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                      Sarna w wielkim mieście

                      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                      tvnpix