zamknij

Ciasteczka owsiane

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Pożywna przekąska
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsCiasteczka owsiane

Składniki

  • 100 g mąki
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g brązowego cukru
  • 50 g mielonych orzechów włoskich
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 garść rodzynek
0
5

Sposób przygotowania:

  • Rozpuść masło, a jajko rozbełtaj.
  • Mąkę wymieszaj z mielonym orzechami, płatkami owsianymi, cukrem, proszkiem do pieczenia.
  • Do składników suchych dodaj masło, jajko i  rodzynki, wymieszaj.
  • Z masy lep niewielkie ciasteczka, układaj je na blasze z papierem do pieczenia.
  • Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ciasteczka wyszły bardzo dobre. Nie miałam orzechów, więc dodałam zmielone migdały.. Następnym razem dam nieco mniej cukru, bo są dość słodkie :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Szybko, smacznie i zdrowo. W trakcie przygotowania okazało się że zamiast płatków owsianych mamy płatki jęczmienne, zastosowaliśmy je i ciasteczka okazały się znakomite.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Zawsze dodaję mniej rodzynek. Zamiast tego dodaję orzechy posiekane, trochę wiórek kokosowych.. Poezja!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              naprawde zdrowe i smaczne polecam!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  proste i dobre! polecam dla niedoświadczonych kucharzy:)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                      Knedle ze śliwkami

                      Przepis na słodki obiad

                      Grillowany ser halloumi Przepis 41

                      Grillowany ser halloumi

                      Najlepszy podany z figami i orzechami

                      Puszyste ego Przepis 14

                      Puszyste ego

                      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                      Bifeki faszerowane serem feta

                      Kotlety po grecku

                      Carpaccio z buraków Kasi Klich
                      Przepis 66

                      Carpaccio z buraków Kasi Klich

                      Wytworna wersja pospolitego warzywa

                      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                      Włoska potrawa w polskim wydaniu

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                      Przepis 22

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                      Podany na delikatnym puree

                      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                      Kopytka Piotra Kucharskiego

                      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                      tvnpix