zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Ciasteczka potrójnie czekoladowe

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Proste i boskie
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.marta-gotuje.plCiasteczka potrójnie czekoladowe Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki kakao
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 125 g masła Lurpak
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 i 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego
  • 100 g czekoladowych ciasteczek
  • 100 g czekoladowych kropelek
0
5

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 165 stopni C.
  • Mąkę przesiewamy wraz z kakao, sodą oczyszczoną i solą.
  • Czekoladę rozpuszczamy wraz z masłem w kąpieli wodnej.
  • Dodajemy cukier, jajka i olejek i miksujemy na średnich obrotach. Kiedy składniki się połączą, zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mieszankę suchych składników.
  • Na koniec dodajemy czekoladowe kropelki i delikatnie mieszamy.
  • Czekoladowe ciasteczka miksujemy blenderem na „piasek”.
  • Ciasto nakładamy na łyżkę, a następnie formujemy kulkę i obtaczamy w rozkruszonych ciasteczkach. Spłaszczamy dłonią i przekładamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 12- 15 minut.
  • Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika mogą być dość miękkie, ale szybko skruszeją.

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ciasteczka spoko ale chyba mamy robić ciasteczka a nie mieć gotowe?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Bardzo dobry przepis, ciasteczka wyszły pycha, polecam!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Bardzo się cieszę, że smakowały :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Pudding z bagietki Przepis 17

              Pudding z bagietki

              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

              Klasyka na twoim stole

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

              Kotlety mielone na ostro

              Nowa wersja znanego dania

              Przysmak młodości Przepis 137

              Przysmak młodości

              Kanapka idealna!

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              tvnpix