zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Ciasteczka twarogowe w wiśniami

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: czterylewerecewkuchni.blogspot.comCiasteczka twarogowe w wiśniami Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 250 g masła Lurpak
  • 2 szklanki mąki
  • 250 g twarogu
  • 0,5 szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka łyżek cukru pudru do lukru
  • ok. 50 wiśni drylowanych
0
3

Sposób przygotowania:

Do miski dajemy masło pokrojone na mniejsze kawałeczki. Następnie dodajemy twaróg przeciśnięty przez praskę lub sitko. Następnie wsypujemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia i sól.

Wyrabiamy nasze składniki na jednolite ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na blacie i wykrawamy szklanką kółeczka. Na każdym kółeczku kładziemy drylowaną wiśnię.

Wkładamy do piekarnika i pieczemy aż będą ładnie zarumienione. Po wyjęciu z piekarnika smarujemy nasze ciasteczka lukrem zrobionego z cukru pudru i wody. Smacznego!

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

super wyszły i faktycznie lepiej dać serek homogenizowany polecam !!! piecze się około 15-20 min. w temperaturze ok 180 st.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Uwielbiam takie maślane ciasteczka, u mnie dziś wersja z jabłkiem, a twarożek dałam naturalny homogenizowany (z Lidla), ciasto wtedy takie delikatne :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          pieczemy aż będą ładnie zarumienione, trudno określić czas, dlatego go nie podaliśmy, zależy od temp jaką się ustawi. 160-180st.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              a może by jeszcze tak napisać w jakiej temperaturze i ile czasu?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                  Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                  Puszyste ego Przepis 14

                  Puszyste ego

                  Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                  Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                  Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                  Efektowne i proste danie

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                  Przepis 66

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                  Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                  Pomidorki z karmelem i lodami

                  Deserowa wersja pomidora

                  Zupa tajska Kasi Klich
                  Przepis 14

                  Zupa tajska Kasi Klich

                  Ogień w gardle!

                  Bruschetta z fasolą
                  Przepis 12

                  Bruschetta z fasolą

                  Specjalność Włochów na przystawkę

                  tvnpix