zamknij

Ciasto biszkoptowe z musem bakaliowym

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Ulubione ciasto dzieci
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSCiasto biszkoptowe z musem bakaliowym

Składniki

  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 3/4 szlanki mąki
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  •  masło do wysmarowania foremki
  • 1 łyżka bułki tartej
  •  cukier puder
  • 1 słoiczek musu jabłkowego
  • 100 g skórki pomarańczowej
  • 6 suszonych moreli
  • 100 g rodzynek
0
4

Sposób przygotowania:

  • Rozbij jajka, oddzielając białka od żółtek
  • Ubijaj białka z cukrem pudrem, dodawaj stopniowo żółtka, cukier waniliowy, a następnie budyń, proszek do pieczenia oraz mąkę i mąkę ziemniaczaną
  • Ciasto przełóż do formy posmarowanej masłem oraz posypanej bułką tartą
  • Piecz w piekarniku 30 minut w temperaturze 160 stopni
  • Posiekaj drobno skórkę pomarańczową oraz morele, rodzynki i wymieszaj z musem jabłkowym
  • Biszkopt przetnij poprzecznie na pół, dolny placek wyłóż musem zmieszanym z bakaliami
  • Połóż na wierzchu drugi placek, posyp z wierzchu cukrem pudrem
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

przepyszne! pyszności! delicje!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      mniam mniam pychota!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

          Kopytka Piotra Kucharskiego

          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

          Burgery z musztardą i boczkiem

          W klimacie amerykańskiego baru

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          tvnpix