zamknij

Ciasto Bounty

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Patrycja Miksturownik
Autor przepisu:
Kokos i czekolada
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://miksturownik.blogspot.comCiasto Bounty

Składniki

  • Na ciasto:
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • Na masę kokosową:
  • 450 ml mleka
  • 100 g białej czekolady
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 200 g masła
  • 200 g wiórek kokosowych
  • Na polewę:
  • 150 g czekolady mlecznej
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła
0
2

Sposób przygotowania:

  • Białka oddziel od żółtek i ubij je z cukrem na sztywno. Do ubitych białek i cukru dodaj po jednym żółtku i dalej ubijaj. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej i dodaj do ubitych jajek. Wymieszaj delikatnie. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 min. Studź i przekrój na pół.
  • Masa kokosowa: Mleko ugotuj z cukrem waniliowym. Do gorącego dodaj wiórki kokosowe. Gdy kokos wchłonie mleko dodaj połamaną czekoladę i rozpuść. Następnie dodaj masło i również rozpuść - ciągle mieszając. Ostudź masę i już przestudzoną wstaw na godzinę do lodówki. Zimną masą przełóż biszkopt.
  • Polewa: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę mleczną z dodatkiem miodu, mleka i masła. Wymieszaj dokładnie. Wylej na ciasto, a gdy przestygnie wstaw do lodówki. Smacznego.

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zrobiłam i uwaga jaką posiadam to przekładanie biszkoptu zimną masą nie sklei ciasta, a co za tym idzie, przy krojeniu ciasto się rozpada.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      tvnpix