zamknij

Ciasto Bounty

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Patrycja Miksturownik
Autor przepisu:
Kokos i czekolada
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://miksturownik.blogspot.comCiasto Bounty

Składniki

  • Na ciasto:
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • Na masę kokosową:
  • 450 ml mleka
  • 100 g białej czekolady
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 200 g masła
  • 200 g wiórek kokosowych
  • Na polewę:
  • 150 g czekolady mlecznej
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła
0
2

Sposób przygotowania:

  • Białka oddziel od żółtek i ubij je z cukrem na sztywno. Do ubitych białek i cukru dodaj po jednym żółtku i dalej ubijaj. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej i dodaj do ubitych jajek. Wymieszaj delikatnie. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 min. Studź i przekrój na pół.
  • Masa kokosowa: Mleko ugotuj z cukrem waniliowym. Do gorącego dodaj wiórki kokosowe. Gdy kokos wchłonie mleko dodaj połamaną czekoladę i rozpuść. Następnie dodaj masło i również rozpuść - ciągle mieszając. Ostudź masę i już przestudzoną wstaw na godzinę do lodówki. Zimną masą przełóż biszkopt.
  • Polewa: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę mleczną z dodatkiem miodu, mleka i masła. Wymieszaj dokładnie. Wylej na ciasto, a gdy przestygnie wstaw do lodówki. Smacznego.

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zrobiłam i uwaga jaką posiadam to przekładanie biszkoptu zimną masą nie sklei ciasta, a co za tym idzie, przy krojeniu ciasto się rozpada.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      tvnpix