zamknij

Ciasto marchewkowo-pomarańczowe z migdałami

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
cynamonn
Autor przepisu:
Przepis od "NiezłaBabka"
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: NiezłaBabkaCiasto marchewkowo-pomarańczowe z migdałami

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 duże marchewki utarte na małych oczkach świeży
  •  sok wyciśnięty z połowy pomarańczy
  • pół szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki cukru brązowego trzcinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • garść płatków migdałowych
  • szczypta soli
0
2

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe pole rośnie wokół mnie…:) Zapraszam na przepis:

(składniki na blachę o wymiarach 24na24, jeśli chcemy większą ilość to podwajamy składniki)

  • Do miski dodaj mąkę, proszek, sodę oraz sól
  • Do drugiej miski dadaj jajka oraz cukier i miksuj
  • Następnie stopniowo dodaj mieszankę mąki oraz olej. Na koniec dorzuć marchew, wlej sok i dodaj migdały
  • Piekarnik rozgrzej do 180 C na termoobieg
  • Dno formy wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż nasze ciasto
  • Piecz około 20-25 minut do suchego patyczka
  • Po upieczeniu możesz obsypać cukrem pudrem i udekorować według uznania. Smacznego :)

Autor: NiezłaBabka

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
cynamonn
cynamonn

Zapraszam do wypóbowania, wychodzi przepysznie :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      tvnpix