zamknij

Ciasto marchewkowo-pomarańczowe z migdałami

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
cynamonn
Autor przepisu:
Przepis od "NiezłaBabka"
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: NiezłaBabkaCiasto marchewkowo-pomarańczowe z migdałami

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 duże marchewki utarte na małych oczkach świeży
  •  sok wyciśnięty z połowy pomarańczy
  • pół szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki cukru brązowego trzcinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • garść płatków migdałowych
  • szczypta soli
0
2

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe pole rośnie wokół mnie…:) Zapraszam na przepis:

(składniki na blachę o wymiarach 24na24, jeśli chcemy większą ilość to podwajamy składniki)

  • Do miski dodaj mąkę, proszek, sodę oraz sól
  • Do drugiej miski dadaj jajka oraz cukier i miksuj
  • Następnie stopniowo dodaj mieszankę mąki oraz olej. Na koniec dorzuć marchew, wlej sok i dodaj migdały
  • Piekarnik rozgrzej do 180 C na termoobieg
  • Dno formy wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż nasze ciasto
  • Piecz około 20-25 minut do suchego patyczka
  • Po upieczeniu możesz obsypać cukrem pudrem i udekorować według uznania. Smacznego :)

Autor: NiezłaBabka

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
cynamonn
cynamonn

Zapraszam do wypóbowania, wychodzi przepysznie :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      tvnpix