zamknij

Ciasto na pierogi

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Sprawdź, jak robi je kucharz!
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Ciasto na pierogi
Autor: kulinarni.pl/3tv Piotr Kucharski robi ciasto na pierogi

Składniki

  • 550 g mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g gorącej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
0
12

Sposób przygotowania:

Odważam mąkę mieszam z solą i olejem. Ostrożnie wlewam wodę i mieszam cały czas widelcem. Następnie wyrabiam ciasto rękami na gładką i elastyczna masę. Wkładam do foliowego woreczka i odstawiam na około 1 godzinę w temperaturze pokojowej.

Na wysypanej mąką stolnicy rozwałkowuję cienko ciasto. Szklanką wycinam okręgi, na każdy nakładam farsz, zlepiam pierogi. Gotuję w osolonej wodzie, 4-5 minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Zobacz, jak Piotr Kucharski robi pierogi z farszem mięsnym >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a ja robie z zimna wodą i wychodzi super

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      to w temperaturze pokojowej czy do lodówki ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

          Pizza godna królów

          Kaczka pływaczka Przepis 30

          Kaczka pływaczka

          Kaczka i ziemniaki na słodko

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          tvnpix