zamknij

Ciasto na pierogi

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Sprawdź, jak robi je kucharz!
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Ciasto na pierogi
Autor: kulinarni.pl/3tv Piotr Kucharski robi ciasto na pierogi

Składniki

  • 550 g mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g gorącej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
0
12

Sposób przygotowania:

Odważam mąkę mieszam z solą i olejem. Ostrożnie wlewam wodę i mieszam cały czas widelcem. Następnie wyrabiam ciasto rękami na gładką i elastyczna masę. Wkładam do foliowego woreczka i odstawiam na około 1 godzinę w temperaturze pokojowej.

Na wysypanej mąką stolnicy rozwałkowuję cienko ciasto. Szklanką wycinam okręgi, na każdy nakładam farsz, zlepiam pierogi. Gotuję w osolonej wodzie, 4-5 minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Zobacz, jak Piotr Kucharski robi pierogi z farszem mięsnym >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a ja robie z zimna wodą i wychodzi super

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      to w temperaturze pokojowej czy do lodówki ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Kaczka pływaczka Przepis 30

          Kaczka pływaczka

          Kaczka i ziemniaki na słodko

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Gulasz z kopytkami Przepis 197

          Gulasz z kopytkami

          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          Zupa tajska Kasi Klich
          Przepis 14

          Zupa tajska Kasi Klich

          Ogień w gardle!

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          tvnpix