zamknij

Ciasto na tartę

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Monika Mrozowska
Autor przepisu:
Monika Mrozowska pokazuje, jak łatwo przyrządzić pyszną tartę. To naprawdę proste!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Ciasto na tartę
Autor: kulinarni.pl/3tv Monika Mrozowska radzi, jak przygotować tartę

Składniki

  • 3 łyżki  mąki pszennej razowej graham
  • 50 - 70 g masła
  • ¾ szklanki  mąki pszennej razowej graham
  • 2 czubate łyżki śmietany 18%
  • do smaku sól
0
8

Do naczynia żaroodpornego wkładamy 50 - 70 g masła i wsypujemy 3 łyżki mąki, a następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Czekamy aż masło się rozpuści, lekko przyrumieni, a potem wyjmujemy. Następnie w naczyniu dokładnie mieszamy łyżką i dodajemy resztę mąki, śmietanę i sól. Po wymieszaniu rozgniatamy ciasto w formie przy pomocy łyżki, żeby powstał spód tarty. Nakłuwamy widelcem i na 7-10 minut wstawiamy do piekarnika (termoobieg), żeby ciasto się trochę podpiekło.

Taką pyszną tartę warto podać z sosem pomidorowym i bakłażanem. Sprawdź przepis Moniki Mrozowskiej >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix