zamknij

Ciasto na tartę

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Monika Mrozowska
Autor przepisu:
Monika Mrozowska pokazuje, jak łatwo przyrządzić pyszną tartę. To naprawdę proste!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Ciasto na tartę
Autor: kulinarni.pl/3tv Monika Mrozowska radzi, jak przygotować tartę

Składniki

  • 3 łyżki  mąki pszennej razowej graham
  • 50 - 70 g masła
  • ¾ szklanki  mąki pszennej razowej graham
  • 2 czubate łyżki śmietany 18%
  • do smaku sól
0
8

Do naczynia żaroodpornego wkładamy 50 - 70 g masła i wsypujemy 3 łyżki mąki, a następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Czekamy aż masło się rozpuści, lekko przyrumieni, a potem wyjmujemy. Następnie w naczyniu dokładnie mieszamy łyżką i dodajemy resztę mąki, śmietanę i sól. Po wymieszaniu rozgniatamy ciasto w formie przy pomocy łyżki, żeby powstał spód tarty. Nakłuwamy widelcem i na 7-10 minut wstawiamy do piekarnika (termoobieg), żeby ciasto się trochę podpiekło.

Taką pyszną tartę warto podać z sosem pomidorowym i bakłażanem. Sprawdź przepis Moniki Mrozowskiej >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

tvnpix