zamknij

Ciasto porzeczkowo-kakaowe

Autor przepisu: POLIKWIDACYJNE.pl
Słodki i kwaskowy przekładaniec

Składniki

  • polewę czekoladową: Na
  • oleju ¾ szklanki
  • wody ½ szklanki
  • cukru 1 szklanka
  • kakao 3 łyżki
  • jasną część ciasta: Na
  • mąki pszennej tortowej 1 i 1/2 szklanki
  • proszku do pieczenia 1 łyżeczka
  • sody 1 łyżeczka
  • cukru (dałam nieco mniej) 1/2 szklanki
  • jaj 5
  • pomarańczowy olejek
  • masę serową: Na
  • serka waniliowego 500 g
  • żelatyna 1
  • bitą śmietanę: Na
  • słodkiej śmietany kremówki 30% lub nawet 36% 3 opakowania
  • cukru pudru 1 łyżka
  • opakowania śmietan-fix 2
  • wody 1/2 szklanki
  • składniki: Dodatkowe
  • dżemy porzeczkowego 2
  • tabliczki gorzkiej czekolady 1/2
tvnpix