zamknij

Ciasto rabarbarowo-kokosowe

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z kruszonką na wierzchu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Dzień Dobry TVNCiasto rabarbarowo-kokosowe

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g płatków owsianych
  • 75 g  wiórków kokosowych
  • 200 g zimnego masła
  • 170 g cukru
  • 2 jajka
  • 350 g rabarbaru
0
0

 

Sposób przygotowania:

 

  • Mąkę pszenną mieszaj z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi.
  • Dodaj pokrojone w kostkę masło i cukier.
  • Palcami rozcieraj masło aż powstanie coś podobnego do kruszonki.
  • Odsyp filiżankę i odstaw.
  • Do pozostałego ciasta dodaj rozbełtane jajka i mieszamy.
  • Ciasto przełóż do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm.
  • Rabarbar pokrój na 1 cm kawałki i ułóż na wierzchu.
  • Posyp odłożoną kruszonką.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 st. C.
  • Piecz ok. 1 godz.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepis jest bardzo latwy, a ciacho smakuje wysmienicie! Co prawda jestem weganka, wiec nie dodalam jajka, za to dodalam wode i oliwe z oliwek, i rezultat....PALCE LIZAC! Polecam!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Zrobilam, właśnie się piecze, szybka robota, napisze jak juz sprobujemy.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

          Kopytka Piotra Kucharskiego

          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

          tvnpix