zamknij

Ciasto rabarbarowo-kokosowe

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z kruszonką na wierzchu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Dzień Dobry TVNCiasto rabarbarowo-kokosowe

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g płatków owsianych
  • 75 g  wiórków kokosowych
  • 200 g zimnego masła
  • 170 g cukru
  • 2 jajka
  • 350 g rabarbaru
0
0

 

Sposób przygotowania:

 

  • Mąkę pszenną mieszaj z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi.
  • Dodaj pokrojone w kostkę masło i cukier.
  • Palcami rozcieraj masło aż powstanie coś podobnego do kruszonki.
  • Odsyp filiżankę i odstaw.
  • Do pozostałego ciasta dodaj rozbełtane jajka i mieszamy.
  • Ciasto przełóż do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm.
  • Rabarbar pokrój na 1 cm kawałki i ułóż na wierzchu.
  • Posyp odłożoną kruszonką.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 st. C.
  • Piecz ok. 1 godz.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepis jest bardzo latwy, a ciacho smakuje wysmienicie! Co prawda jestem weganka, wiec nie dodalam jajka, za to dodalam wode i oliwe z oliwek, i rezultat....PALCE LIZAC! Polecam!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Zrobilam, właśnie się piecze, szybka robota, napisze jak juz sprobujemy.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Gulasz z kopytkami Przepis 197

          Gulasz z kopytkami

          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Wiśniowy drift Przepis 102

          Wiśniowy drift

          Sernik z sosem wiśniowym

          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

          Burgery z musztardą i boczkiem

          W klimacie amerykańskiego baru

          tvnpix