zamknij

Ciasto z konfiturą z pomarańczy

Autor przepisu: Domowe_Wypieki
Bezą i kremem owsianym

Składniki

  • orzechów włoskich, prażonych 100 g
  • drobno zmielonej kway + 45 ml wrzątku 1,5 łyżki
  • miękkiego masła (krem) 200 g
  • cukru (krem) 3 łyżki
  • masła (do owsianki, krem) 5 g
  • mleka (krem) 2 szklanki
  • płatków owsianych (krem) 60 g
  • kakao (beza) 50 g
  • drobnego cukru (beza) 320 g
  • białek (beza) 8
  • mąki pszennej 280 g
  • wody (konfitura) 0,5 l
  • sok z cytryny (konfitura) 1
  • cukru (konfitura) 150 g
  • pomarańcze (konfitura) 4
  • żółtka 4
  • masła 200 g
  • proszku do pieczenia 1 łyżeczka
  • brązowego cukru 100 g
tvnpix