zamknij

Ciepła sałatka z ziemniaków

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Łukasz Kawaller i  Paulina Sawicka
Autor przepisu:
Czas na młode!
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy

Składniki

  • 600 g ziemniaków
  • 6-8 ogórków konserwowych
  • 2  czerwone cebule
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  •  koperek
  •  sól, pieprz
  •  gorczyca
0
3

Sposób przygotowania:

  • Młode ziemniaki umyj pod bieżącą woda, pokrój na dowolne kawałki i gotuj na małym ogniu z dodatkiem soli do miękkości. Po ugotowaniu odcedź je z wody i pozostaw ciepłe.
  • Czerwoną cebulę obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry, pokrojone lekko rozgnieć ręką, by oddzielić od siebie krążki i złagodzić zbyt ostry smak cebuli.
  • Ogórki pokrój w plasterki, koper posiekaj i wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, łącząc je jogurtem naturalnym i musztardą z całymi ziarnami gorczycy.
  • Sałatkę dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i roztartą w moździerzu gorczycą.

Łukasz Kawaller i Paulina Sawicka - partnerzy w życiu zawodowym i prywatnym. Zwycięzcy XI edycji L’ar de la cuisine Martell 2013 - konkursu dla młodych talentów kulinarnych. Proponują swoje przepisy na majówkę!

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

tvnpix