zamknij

Ciepła sałatka z ziemniaków

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Łukasz Kawaller i  Paulina Sawicka
Autor przepisu:
Czas na młode!
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 600 g ziemniaków
  • 6-8 ogórków konserwowych
  • 2  czerwone cebule
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  •  koperek
  •  sól, pieprz
  •  gorczyca
0
3

Sposób przygotowania:

  • Młode ziemniaki umyj pod bieżącą woda, pokrój na dowolne kawałki i gotuj na małym ogniu z dodatkiem soli do miękkości. Po ugotowaniu odcedź je z wody i pozostaw ciepłe.
  • Czerwoną cebulę obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry, pokrojone lekko rozgnieć ręką, by oddzielić od siebie krążki i złagodzić zbyt ostry smak cebuli.
  • Ogórki pokrój w plasterki, koper posiekaj i wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, łącząc je jogurtem naturalnym i musztardą z całymi ziarnami gorczycy.
  • Sałatkę dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i roztartą w moździerzu gorczycą.

Łukasz Kawaller i Paulina Sawicka - partnerzy w życiu zawodowym i prywatnym. Zwycięzcy XI edycji L’ar de la cuisine Martell 2013 - konkursu dla młodych talentów kulinarnych. Proponują swoje przepisy na majówkę!

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

tvnpix