zamknij

Ciepła sałatka z ziemniaków

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Łukasz Kawaller i  Paulina Sawicka
Autor przepisu:
Czas na młode!
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy

Składniki

  • 600 g ziemniaków
  • 6-8 ogórków konserwowych
  • 2  czerwone cebule
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  •  koperek
  •  sól, pieprz
  •  gorczyca
0
3

Sposób przygotowania:

  • Młode ziemniaki umyj pod bieżącą woda, pokrój na dowolne kawałki i gotuj na małym ogniu z dodatkiem soli do miękkości. Po ugotowaniu odcedź je z wody i pozostaw ciepłe.
  • Czerwoną cebulę obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry, pokrojone lekko rozgnieć ręką, by oddzielić od siebie krążki i złagodzić zbyt ostry smak cebuli.
  • Ogórki pokrój w plasterki, koper posiekaj i wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, łącząc je jogurtem naturalnym i musztardą z całymi ziarnami gorczycy.
  • Sałatkę dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i roztartą w moździerzu gorczycą.

Łukasz Kawaller i Paulina Sawicka - partnerzy w życiu zawodowym i prywatnym. Zwycięzcy XI edycji L’ar de la cuisine Martell 2013 - konkursu dla młodych talentów kulinarnych. Proponują swoje przepisy na majówkę!

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

tvnpix