zamknij

Conchiglioni nadziewane mięsem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
zapiekane w piekarniku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Joasia26Conchiglioni nadziewane mięsem

Składniki

  • 1 paczka makaronu konchiglioni
  • 1/2 kg miesa mielonego z indyka
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka wegety
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
0
0

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, przelej na sitko i odsącz. Mięso mielone wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą. Dodaj posiekaną cebulkę i resztę przypraw.
  • Duś na małym ogniu około 5 minut. Ostudzonym mięsem nadziej muszelki makaronowe.
  • Żaroodporne naczynie smaruj masłem i ściśle ułóż w nim makaron, wierzch posyp startym żółtym serem i zalej dowolnym sosem pomidorowym. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix