zamknij

Conchiglioni nadziewane mięsem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
zapiekane w piekarniku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Joasia26Conchiglioni nadziewane mięsem

Składniki

  • 1 paczka makaronu konchiglioni
  • 1/2 kg miesa mielonego z indyka
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka wegety
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
0
0

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, przelej na sitko i odsącz. Mięso mielone wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą. Dodaj posiekaną cebulkę i resztę przypraw.
  • Duś na małym ogniu około 5 minut. Ostudzonym mięsem nadziej muszelki makaronowe.
  • Żaroodporne naczynie smaruj masłem i ściśle ułóż w nim makaron, wierzch posyp startym żółtym serem i zalej dowolnym sosem pomidorowym. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix