zamknij

Cordon bleu z turbota

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z wędzonym łososiem
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFree.Cordon bleu z turbota

Składniki

  • 2 dymki
  • 1 łyżka masła
  • 50 g wędzonego łososia w plasterkach
  • 3 łyżki świeżo posiekanej natki pietruszki
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 2 filety z turbota, po 350g
  • 2-3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • ok. 60 gr bułki tartej
  • 2- 3 łyżki oleju roślinnego
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Umyj dymki, osusz i drobno posiekaj.
  • Następnie rozpuść masło na patelni i lekko je podsmaż.
  • Pokrój łososia drobno i wymieszaj z dymką oraz ziołami. Dopraw pieprzem.
  • Opłucz filety turbota i delikatnie osusz.
  • Ułóż mieszankę łososiową na filetach i delikatnie zawiń spinając krawędzie ryby wykałaczkami.
  • Oprósz solą i pieprzem.
  • Następnie obtocz spięte filety kolejno w mącę, jajku i bułce tartej.
  • Rozgrzej olej na patelni i smaż filety z obu stron przez 6-8 minut aż panierka nabierze złotego koloru.
  • Gotowe cordon bleu odsącz na papierowym ręczniku.
  • Przed podaniem usuń wykałaczki i przekrój porcje na pół.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

tvnpix