zamknij

Creme brulee z białą czekoladą

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Melania Kozyra
Autor przepisu:
Skrusz skorupkę
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Melania KozyraCreme brulee Melanii

Składniki

  • 400 ml  śmietanki 30%
  • 100 g  białej czekolady
  • 1  laska wanilii
  • 6  żółtek
  • 2 łyżki  białego cukru
  • 2 łyżki  brązowego cukru
0
2

Sposób przygotowania:

  • Podgrzej śmietankę, czekoladę i laskę wanilii w garnku.
  • Zdejmij z ognia. Nagrzać piekarnik do 160 stopni C. W czajniku zagotuj wodę.
  • Ubij żółtka z cukrem, aż staną się białe. Dodaj masę śmietankowo - czekoladową.
  • Przelej do foremek. Do piekarnika wstaw naczynie z gorącą wodą. Sprawi, że masa prawidłowo się zsiądzie.
  • Piecz około 20 minut, aż boki się zsiądą, a środek nadal będzie się poruszał. Schłódź.
  • Na górę kremu wyłóż cukier, opal opalarką lub zapiecz w piekarnik od góry.



Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix