Creme brulee z białą czekoladą
Przepis
deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Melania Kozyra
Skrusz skorupkę
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 400 ml śmietanki 30%
- 100 g białej czekolady
- 1 laska wanilii
- 6 żółtek
- 2 łyżki białego cukru
- 2 łyżki brązowego cukru
0
2
Sposób przygotowania:
- Podgrzej śmietankę, czekoladę i laskę wanilii w garnku.
- Zdejmij z ognia. Nagrzać piekarnik do 160 stopni C. W czajniku zagotuj wodę.
- Ubij żółtka z cukrem, aż staną się białe. Dodaj masę śmietankowo - czekoladową.
- Przelej do foremek. Do piekarnika wstaw naczynie z gorącą wodą. Sprawi, że masa prawidłowo się zsiądzie.
- Piecz około 20 minut, aż boki się zsiądą, a środek nadal będzie się poruszał. Schłódź.
- Na górę kremu wyłóż cukier, opal opalarką lub zapiecz w piekarnik od góry.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.