zamknij

Creme brulee z białą czekoladą

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Melania Kozyra
Autor przepisu:
Skrusz skorupkę
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Melania KozyraCreme brulee Melanii

Składniki

  • 400 ml  śmietanki 30%
  • 100 g  białej czekolady
  • 1  laska wanilii
  • 6  żółtek
  • 2 łyżki  białego cukru
  • 2 łyżki  brązowego cukru
0
2

Sposób przygotowania:

  • Podgrzej śmietankę, czekoladę i laskę wanilii w garnku.
  • Zdejmij z ognia. Nagrzać piekarnik do 160 stopni C. W czajniku zagotuj wodę.
  • Ubij żółtka z cukrem, aż staną się białe. Dodaj masę śmietankowo - czekoladową.
  • Przelej do foremek. Do piekarnika wstaw naczynie z gorącą wodą. Sprawi, że masa prawidłowo się zsiądzie.
  • Piecz około 20 minut, aż boki się zsiądą, a środek nadal będzie się poruszał. Schłódź.
  • Na górę kremu wyłóż cukier, opal opalarką lub zapiecz w piekarnik od góry.



Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix