zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Crostini con rafano czyli grzanki z masełkiem chrzanowym

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
patrycja_rodzonek
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://redhead-in-the-kitchen.blogspot.com/Crostini con rafano- tościki z masłem chrzanowm

Składniki

  • 100g masło Lurpak
  • 2 łyżki chrzanu (może byc świeżo starty, może być ze słoiczka)
  • 2 jajka
  • 4 duże kromki chleba
  • 1/2 szklanki posiekanego pora
0
0

Sposób przygotowania:

  • Połowę masła roztapiamy na parze.
  • Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
  • Pozostałe masło łączymy z roztopionym w misce, dodajemy chrzan i ucieramy aż powstanie jednolita masa (ja ucierałam około 10 minut). Następnie wstawiamy masełko na pół godziny do lodówki.
  • Kromki chleba przekrawamy na pół, opiekamy (toster, grill ew. patelnia). Jajka kroimy w ćwiartki.
  • Na każdej grzance rozprowadzamy masełko, kładziemy ćwiartkę jajka i posypujemy posiekanym porem.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix