zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Crostini con rafano czyli grzanki z masełkiem chrzanowym

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
patrycja_rodzonek
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://redhead-in-the-kitchen.blogspot.com/Crostini con rafano- tościki z masłem chrzanowm

Składniki

  • 100g masło Lurpak
  • 2 łyżki chrzanu (może byc świeżo starty, może być ze słoiczka)
  • 2 jajka
  • 4 duże kromki chleba
  • 1/2 szklanki posiekanego pora
0
0

Sposób przygotowania:

  • Połowę masła roztapiamy na parze.
  • Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
  • Pozostałe masło łączymy z roztopionym w misce, dodajemy chrzan i ucieramy aż powstanie jednolita masa (ja ucierałam około 10 minut). Następnie wstawiamy masełko na pół godziny do lodówki.
  • Kromki chleba przekrawamy na pół, opiekamy (toster, grill ew. patelnia). Jajka kroimy w ćwiartki.
  • Na każdej grzance rozprowadzamy masełko, kładziemy ćwiartkę jajka i posypujemy posiekanym porem.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix