zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Crostini con rafano czyli grzanki z masełkiem chrzanowym

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
patrycja_rodzonek
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://redhead-in-the-kitchen.blogspot.com/Crostini con rafano- tościki z masłem chrzanowm

Składniki

  • 100g masło Lurpak
  • 2 łyżki chrzanu (może byc świeżo starty, może być ze słoiczka)
  • 2 jajka
  • 4 duże kromki chleba
  • 1/2 szklanki posiekanego pora
0
0

Sposób przygotowania:

  • Połowę masła roztapiamy na parze.
  • Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
  • Pozostałe masło łączymy z roztopionym w misce, dodajemy chrzan i ucieramy aż powstanie jednolita masa (ja ucierałam około 10 minut). Następnie wstawiamy masełko na pół godziny do lodówki.
  • Kromki chleba przekrawamy na pół, opiekamy (toster, grill ew. patelnia). Jajka kroimy w ćwiartki.
  • Na każdej grzance rozprowadzamy masełko, kładziemy ćwiartkę jajka i posypujemy posiekanym porem.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix