Crostini con rafano czyli grzanki z masełkiem chrzanowym
Przepis konkursowy
przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
patrycja_rodzonekzobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 100g masło Lurpak
- 2 łyżki chrzanu (może byc świeżo starty, może być ze słoiczka)
- 2 jajka
- 4 duże kromki chleba
- 1/2 szklanki posiekanego pora
0
0
Sposób przygotowania:
- Połowę masła roztapiamy na parze.
- Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
- Pozostałe masło łączymy z roztopionym w misce, dodajemy chrzan i ucieramy aż powstanie jednolita masa (ja ucierałam około 10 minut). Następnie wstawiamy masełko na pół godziny do lodówki.
- Kromki chleba przekrawamy na pół, opiekamy (toster, grill ew. patelnia). Jajka kroimy w ćwiartki.
- Na każdej grzance rozprowadzamy masełko, kładziemy ćwiartkę jajka i posypujemy posiekanym porem.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.