zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Crostini z kurkami, grzybami shitake i serem Castello

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: karmelowy.plCrostini z kurkami, grzybami shitake i serem Castello

Składniki

  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szalotki posiekane
  • 2 szklanki posiekanych kurek
  • 2 szklanki posiekanych grzybów shitake
  • 1 szklanka startego sera castello
  • 1 łyżka tymianku
  • 24 crostini
0
2

Sposób przygotowania:

  • W dużej patelni rozgrzej masło z oliwą, włóż szalotki i smaż 3-4 minuty na średnim ogniu.
  • Następnie dodaj grzyby i podsmażaj na dużym ogniu przez kolejne 4-5 minut, aż cała wilgoć odparuje. Dopraw solą i pieprzem, wmieszaj tymianek i odstaw.
  • Przygotuj crostini, wykładając około łyżki grzybków na każdą kromkę.
  • Ułóż je na wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia blaszce do pieczenia, po czym posyp każdą serem. Umieść blachę w piekarniku bezpośrednio pod rozgrzanym grillem i piecz, aż ser się roztopi. Podawaj ciepłe.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

tvnpix