zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Crostini z kurkami, grzybami shitake i serem Castello

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: karmelowy.plCrostini z kurkami, grzybami shitake i serem Castello

Składniki

  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szalotki posiekane
  • 2 szklanki posiekanych kurek
  • 2 szklanki posiekanych grzybów shitake
  • 1 szklanka startego sera castello
  • 1 łyżka tymianku
  • 24 crostini
0
2

Sposób przygotowania:

  • W dużej patelni rozgrzej masło z oliwą, włóż szalotki i smaż 3-4 minuty na średnim ogniu.
  • Następnie dodaj grzyby i podsmażaj na dużym ogniu przez kolejne 4-5 minut, aż cała wilgoć odparuje. Dopraw solą i pieprzem, wmieszaj tymianek i odstaw.
  • Przygotuj crostini, wykładając około łyżki grzybków na każdą kromkę.
  • Ułóż je na wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia blaszce do pieczenia, po czym posyp każdą serem. Umieść blachę w piekarniku bezpośrednio pod rozgrzanym grillem i piecz, aż ser się roztopi. Podawaj ciepłe.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix