zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Crostini z kurkami, grzybami shitake i serem Castello

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: karmelowy.plCrostini z kurkami, grzybami shitake i serem Castello

Składniki

  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szalotki posiekane
  • 2 szklanki posiekanych kurek
  • 2 szklanki posiekanych grzybów shitake
  • 1 szklanka startego sera castello
  • 1 łyżka tymianku
  • 24 crostini
0
2

Sposób przygotowania:

  • W dużej patelni rozgrzej masło z oliwą, włóż szalotki i smaż 3-4 minuty na średnim ogniu.
  • Następnie dodaj grzyby i podsmażaj na dużym ogniu przez kolejne 4-5 minut, aż cała wilgoć odparuje. Dopraw solą i pieprzem, wmieszaj tymianek i odstaw.
  • Przygotuj crostini, wykładając około łyżki grzybków na każdą kromkę.
  • Ułóż je na wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia blaszce do pieczenia, po czym posyp każdą serem. Umieść blachę w piekarniku bezpośrednio pod rozgrzanym grillem i piecz, aż ser się roztopi. Podawaj ciepłe.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix