zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Crumble migdałowe z truskawkami i wiśniami

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: gotujesy.blogspot.comCrumble migdałowe z truskawkami i wiśniami

Składniki

  • 500 g truskawek
  • 100 g wiśni
  • 125 g migdałów
  • 110 g mąki pszennej
  • 80 g brązowego cukru
  • 75 g zimnego masła Lurpak
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka esencji rumowej
0
0

Sposób przygotowania:

  • Truskawki pokroić na ćwiartki i wraz z wypestkowanymi wiśniami wrzucić do naczynia do zapiekania
  • 25g migdałów zmielić blenderem na proszek, dodać do owoców wraz z połową cukru i esencją rumową
  • Wszystko wymieszać. Masło pokroić w kostkę i utrzeć z mąką i proszkiem do pieczenia
  • Resztę migdałów posiekać (można też użyć płatków migdałowych)
  • Migdały i brązowy cukier dodać do utartej kruszonki, która następnie wyłożyć na owoce
  • Zapiekać przez 30 minut w 200C. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na 10 minut do ostygnięcia

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix