zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Crumble migdałowe z truskawkami i wiśniami

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: gotujesy.blogspot.comCrumble migdałowe z truskawkami i wiśniami

Składniki

  • 500 g truskawek
  • 100 g wiśni
  • 125 g migdałów
  • 110 g mąki pszennej
  • 80 g brązowego cukru
  • 75 g zimnego masła Lurpak
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka esencji rumowej
0
0

Sposób przygotowania:

  • Truskawki pokroić na ćwiartki i wraz z wypestkowanymi wiśniami wrzucić do naczynia do zapiekania
  • 25g migdałów zmielić blenderem na proszek, dodać do owoców wraz z połową cukru i esencją rumową
  • Wszystko wymieszać. Masło pokroić w kostkę i utrzeć z mąką i proszkiem do pieczenia
  • Resztę migdałów posiekać (można też użyć płatków migdałowych)
  • Migdały i brązowy cukier dodać do utartej kruszonki, która następnie wyłożyć na owoce
  • Zapiekać przez 30 minut w 200C. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na 10 minut do ostygnięcia

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix