zamknij

Cukinia faszerowana kaszanką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Nowa odsłona cukinii. Spróbuj już dziś!
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East NewsCukinia

Składniki

  • 2 cukinie
  • do smaku sól i pieprz
  • 3 czerwone cebule
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu
  • do smażenia oliwa z oliwek
  • 300 g kaszanki
  •  ser do zapiekania (opcjonalnie)
0
10

Sposób przygotowania:

 

  • Cukinie przetnij wzdłuż i wydrąż gniazda nasienne. Posól i odstaw.
  • Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na 3 łyżkach oliwy aż będzie miękka, dodaj ocet i miód, dusić aż całość będzie miała konsystencję syropu. Cebulę wymieszaj z kaszanką
  • Wnętrza cukinii osusz ręcznikiem papierowym, oprósz pieprzem i wypełnij farszem
  • Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200ºC przez 30 minut. Ostatnie 10 minut można dopiec tylko górną grzałką zwiększając temperaturę do 220ºC. Uzyskasz wtedy chrupiącą skórkę
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

przecież może być żółta cukinia

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Na zdjęciu jest dynia piżmowa i to do tego zapiekana z jakimś serem. Jak nie macie zdjęcia do przepisu, lepiej nie zamieszczajcie go w ogóle. To zdjęcie do pomylić butternut squash'a z cukinią???

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          to prawda!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

              Kolorowa samba warzywna

              Zdrowe i pyszne danie

              Grillowany ser halloumi Przepis 41

              Grillowany ser halloumi

              Najlepszy podany z figami i orzechami

              Champion cyklistów Przepis 16

              Champion cyklistów

              Niebanalna szarlotka

              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

              Chrupiące płatki owsiane

              Pyszne i proste śniadanie

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

              Kanapki ze smażoną makrelą

              Idealne na śniadanie lub kolację

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              tvnpix