zamknij

Cukinia faszerowana kaszanką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Nowa odsłona cukinii. Spróbuj już dziś!
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Autor: East NewsCukinia

Składniki

  • 2 cukinie
  • do smaku sól i pieprz
  • 3 czerwone cebule
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu
  • do smażenia oliwa z oliwek
  • 300 g kaszanki
  •  ser do zapiekania (opcjonalnie)
0
10

Sposób przygotowania:

 

  • Cukinie przetnij wzdłuż i wydrąż gniazda nasienne. Posól i odstaw.
  • Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na 3 łyżkach oliwy aż będzie miękka, dodaj ocet i miód, dusić aż całość będzie miała konsystencję syropu. Cebulę wymieszaj z kaszanką
  • Wnętrza cukinii osusz ręcznikiem papierowym, oprósz pieprzem i wypełnij farszem
  • Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200ºC przez 30 minut. Ostatnie 10 minut można dopiec tylko górną grzałką zwiększając temperaturę do 220ºC. Uzyskasz wtedy chrupiącą skórkę
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

przecież może być żółta cukinia

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Na zdjęciu jest dynia piżmowa i to do tego zapiekana z jakimś serem. Jak nie macie zdjęcia do przepisu, lepiej nie zamieszczajcie go w ogóle. To zdjęcie do pomylić butternut squash'a z cukinią???

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          to prawda!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

              Pizza godna królów

              Carpaccio z buraków Kasi Klich
              Przepis 66

              Carpaccio z buraków Kasi Klich

              Wytworna wersja pospolitego warzywa

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

              Efektowne i proste danie

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Ryba w curry Przepis 15

              Ryba w curry

              Indie na talerzu

              Przysmak młodości Przepis 137

              Przysmak młodości

              Kanapka idealna!

              tvnpix