zamknij

Cukinia faszerowana kaszanką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Nowa odsłona cukinii. Spróbuj już dziś!
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East NewsCukinia

Składniki

  • 2 cukinie
  • do smaku sól i pieprz
  • 3 czerwone cebule
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu
  • do smażenia oliwa z oliwek
  • 300 g kaszanki
  •  ser do zapiekania (opcjonalnie)
0
10

Sposób przygotowania:

 

  • Cukinie przetnij wzdłuż i wydrąż gniazda nasienne. Posól i odstaw.
  • Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na 3 łyżkach oliwy aż będzie miękka, dodaj ocet i miód, dusić aż całość będzie miała konsystencję syropu. Cebulę wymieszaj z kaszanką
  • Wnętrza cukinii osusz ręcznikiem papierowym, oprósz pieprzem i wypełnij farszem
  • Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200ºC przez 30 minut. Ostatnie 10 minut można dopiec tylko górną grzałką zwiększając temperaturę do 220ºC. Uzyskasz wtedy chrupiącą skórkę
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

przecież może być żółta cukinia

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Na zdjęciu jest dynia piżmowa i to do tego zapiekana z jakimś serem. Jak nie macie zdjęcia do przepisu, lepiej nie zamieszczajcie go w ogóle. To zdjęcie do pomylić butternut squash'a z cukinią???

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          to prawda!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

              Kotlety mielone na ostro

              Nowa wersja znanego dania

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

              Sałatka z marynowanymi grzybami

              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

              Gulasz z fasolki z zielonym chili

              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              tvnpix