zamknij

Curry z papryki, serka i groszku wg Moniki Mrozowskiej

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | 5 Ilość porcji
Papryka w roli głównej.
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Curry z papryki, serka i groszku wg Moniki Mrozowskiej

Składniki

  • 2 szklanki  wody
  • do smaku sól i pieprz
  • 1/2  natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka papryki chili
  • 1 łyżka nasion kolendry
  • 1 łyżeczka garam masali
  • 1 łyżka pasty imbirowo-czosnkowej
  • 220 g  serka typu włoskiego
  • 2 łyżki śmietany 36 %
  • 2 szklanki groszku
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • 2 liście laurowe
  • 2 zielone papryki
  • 2 czerwone papryki
  • 4 łyżki masła klarowanego
0
5

Sposób przygotowania:

Na maśle sklarowanym lub oleju ryżowym usmaż przez chwilę liście laurowe. Dodaj cebulę i paprykę. Po około 5 minutach dodaj pastę imbirowo–czosnkową i smaż jeszcze chwilę. Dodaj przyprawy w proszku i po minucie pomidory. Wlej 2 szklanki wody i gotuj na małym gazie. Groszek gotuj w wodzie około 5 minut, tak aby był miękki. Serek typu włoskiego pokrój w kostkę i smaż na patelni na oleju ryżowym na złoty kolor. Kostki sera i ugotowany groszek dodaj do sosu pomidorowego. Całość gotuj jeszcze 7 minut. Pod koniec dodaj garam masalę, śmietanę kremówkę i natkę kolendry lub pietruszki. Na koniec dodaj sól i pieprz do smaku.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix