zamknij

Curry z zielonym groszkiem

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Potrawa dla zmarzluchów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Jan Kucharzyk/ East NewsCurry z zielonym groszkiem

Składniki

  • 600 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki zielonej pasty curry
  • 400 g piersi z kurczaka
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 bakłażan
  • 50 g świeżego imbiru
  • 1 limonka
  • 1 papryczka chili
  • 150 g zielonego groszku
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Oddziel mleko kokosowe od „śmietanki” (ta jest dużo gęstsza).
  • Śmietankę podgrzej w woku razem z pastą curry.
  • Gdy składniki się połączą dodaj pokrojonego w paski kurczaka, sos rybny, resztę mleka kokosowego, pokrojonego w kostkę bakłażana, pokrojony w paski imbir oraz papryczkę chili.
  • Całość gotuj około 10 minut, dodaj groszek, sok z limonki i gotuj kolejne 5 minut.
  • Podawaj z ryżem i świeżą kolendrą.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Anna Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix