Curry z zielonym groszkiem
Przepis
zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | 4 Ilość porcjiPotrawa dla zmarzluchów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 600 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki zielonej pasty curry
- 400 g piersi z kurczaka
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 bakłażan
- 50 g świeżego imbiru
- 1 limonka
- 1 papryczka chili
- 150 g zielonego groszku
0
1
Sposób przygotowania:
- Oddziel mleko kokosowe od „śmietanki” (ta jest dużo gęstsza).
- Śmietankę podgrzej w woku razem z pastą curry.
- Gdy składniki się połączą dodaj pokrojonego w paski kurczaka, sos rybny, resztę mleka kokosowego, pokrojonego w kostkę bakłażana, pokrojony w paski imbir oraz papryczkę chili.
- Całość gotuj około 10 minut, dodaj groszek, sok z limonki i gotuj kolejne 5 minut.
- Podawaj z ryżem i świeżą kolendrą.
Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".
Autor: Anna Starmach.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.